Prvi trailer za novi film o čuvenim kornjačama na udaru nerazumnih kritika

Baš kao što je bio slučaj s filmom Mala sirena, i najava filma Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem izazvala je veliku raspravu među fanovima, ponajprije zbog promjene boje kože lika

Nakon sedam godina “zelena četvorka” – Leonardo, Michelangelo, Donatello i Raphael – vraća se na velika platna 4. kolovoza ove godine. Međutim, nakon objavljenog teaser trailera, čini se da se najviše priča o novom izgledu April O’Neil, kojoj u novom filmu glas posuđuje američka komičarka, spisateljica, producentica i glumica Ayo Edebiri.

Tko u Hollywoodu mrzi crvenokose?

Naime, u filmu Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem prva ljudska saveznica Ninja kornjača doživjela znatne izmjene svog fizičkog izgleda koje se, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama, uglavnom nisu svidjele fanovima. Glavne zamjerke odnose se na promjenu boje kože ovog izmišljenog lika što je, baš kao i u slučaju filma The Little Mermaid (Mala sirena) s Halle Bailey u glavnoj ulozi, izazvalo pravu kontroverzu na internetu o čemu svjedoči hrpa tweetova u kojima se neki pitaju i tko u Hollywoodu mrzi crvenokose?!

“Znam da crvenokose nisu omiljene, ali dajte, April O’Neil je bjelkinja!”

“Film izgleda zabavan, no jesu li Jimmy Olsen/Wally West promjenu rase April O’Neil učinili samo zato što je crvenokosa? Tko u Hollywoodu mrzi crvenokose? Lol”

“April O’Neil je bijela, crvenokosa osoba. Prestanite, vi neznalice!”

“Debela” April

I dok jednima smeta promjena boje kože, drugi su nezadovoljni što je lik u ovom filmu “ružniji” nego u prethodnim, a trećima se nikako se sviđa što se April “udebljala” u odnosu na prijašnje filmove.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     I dok su neki vrlo kritični, ima i onih koji su stali u obranu filma, ali nove April. Brojni fanovi ističu da je lik April O’Neil od samog početka pojavljivanja u stripu nejasan te da se pretpostavlja da je lik osmišljen po uzoru na tadašnju djevojku suautora Kevina Eastmana koja je bila mulatkinja.

     April je već bila crnkinja

     Podsjećaju da je i animirana televizijska serija, na dječjem kanalu Nickelodeon još 2018. godine April O’Neil predstavila kao crnkinju te da promjena boje kože ovog lika nije ništa novo.

     Osim toga, neki smatraju da bi izmišljeni likovi trebali biti otvoreni za promjene najrazličitije vrste. Baš kao što i, sasvim opravdano, pitaju – zašto bi ikome u 2023. smetala boja kože nekoga lika?

     Osim spomenute Ayo Edebiri, glasove u TMNT: Mutant Mayhem posuđuju i Nicolas Cantu (Leonardo), Micah Abbey (Donatello), Shamon Brown Jr. (Michaelangelo), Brady Noon (Raphael), Jackie Chan (Splinter), Seth Rogen (Bebop), John Cena (Rocksteady), Ice Cube (Superfly), Paul Rudd (Mondo Gecko) i Giancarlo Esposito (Baxter Stockman.

     Redatelj je Jeff Rowe, a film se u kinima očekuje 4. kolovoza ove godine.

     O autoru

     O autoru