Glavna uloga u filmu ‘The Adult’ napravljena je ‘po mjeri’ Michaela Cere

Dustina Guyja Defu i Michaela Ceru povezuje ljubav prema filmovima na kojoj se temelji i njihovo prijateljstvo. A ono je pak Defu inspiriralo za novi film u kojem je uloga Erica pisana baš za Ceru.

Nezavisni redatelj i glumac Dustin Guy Defa otkrio je da ulogu Erica u svom novom Universalovom filmu The Adults kreirao za točno određenog glumca, Michaela Ceru.

Kako je objasnio, Ceru je prvi put upoznao uoči snimanje svog filma Lice u lice (Person To Person, 2017.).

“Nismo se poznavali do tada. Našli smo se na kavi, a slijedeći put smo se vidjeli na setu. U međuvremenu smo postali prijatelji. Imamo iste interese – obojica smo filmofili. Dakle, volimo filmove, ali i volimo zajedno raditi na njima”, rekao je Defa, a navodno je i sam i Cera sudjelovao u razvoju ideje za novi njegov film, a da toga nije bio ni svjestan. Naime, redatelj je otkrio da kad je počeo pisati scenarij, inspiracija za glavni lik bio je upravo njegov prijatelj Cera.

“Ulogu sam pisao baš za njega“, otkrio je Dustin Guy Defa.

Michael Cera je, dakle, Eric koji već dugo živi sam sam izvan rodnog grada. Odlučuje kratko posjetiti svoje dvije sestre.

Međutim, njegov odnos s Rachel (Hannah Gross) nije isti kao što je bio kad su bili mlađi te ga svakako želi popraviti kako bi obitelj ostala “na okupu”. Drugu Ericovu sestru, Maggie, glumi Sophia Lillis.

Michael Cera na redatelja Dustina Guyja Defu dobar je dojam ostavio još tijekom snimanja filma Lice u lice uza koji je Defa napisao scenarij te ga režirao. Film je premijerno prikazan na Sundance filmskom festivalu 2017. godine, a u njemu su glumili i Abi Jacobson, Olivia Lucardi te Brian Tyree Henry.

O autoru

O autoru