Michael Caine odlazi u mirovinu: “Bar sam doživio je**nih 90 godina”

Legendarni glumac Michael Caine kaže da je ‘nekako već u mirovini’ i ‘The Great Escaper’ mu je vjerojatno njegov posljednji film.

Dvostruki oskarovac Michael Caine osvrnuo se na svoju posljednju ulogu u glumačkoj karijeri dugoj čak 73 godine i potvrdio da je više-manje u mirovini.

‘Imam prokletih 90 godina’

U intervjuu za The Telegraph, veliki glumac je rekao kako bi njegov nadolazeći film The Great Escaper mogao biti njegov posljednji naklon publici.

Imam prokletih 90 i ne mogu pravilno hodati i sve ostalo“, rekao je Caine o godinama koje su ga sustigle. Za snimanje svog posljednjeg filma redatelja Olivera Parkera, koristio je štap kako bi se mogao kretati po setu, no i lik kojeg je tumačio isto je tako koristio štap što je dalo pravu autentičnost.

Dali su mi vrlo dobar štap za hodanje i mogao sam raditi scene koje su to zahtijevale. Napravio bi ih samo jednom, a onda bih pao. Ali samo jedan pokušaj, i to je to. Zaboravi.”

The Great Escaper
Michael Caine i Glenda Jackson u The Great Escaper (Foto: Pathé)

Mislio da je završio, no otvorila se prilika za posljednji film

S obzirom na svoje fizičko stanje, Caine je rekao: “Sada sam nekako već u mirovini…“, dajući do znanja da su njegovi dani ispred kamera najvjerojatnije završili. Ako to doista bude tako, Michaela Cainea će se posljednji put moći vidjeti u drami The Great Escaper. Film u kojem glumi zajedno s nedavno preminulom Glendom Jackson, temelji se na istinitoj priči o Bernardu “Bernieju” Jordanu, veteranu Kraljevske mornarice koji bježi iz svog staračkog doma u 89. godini kako bi otputovao u Francusku da bi mogao prisustvovati proslavi 70. obljetnice Dana D.

Bio sam tako sretan što sam to učinio“, rekao je Caine. “Jednostavno sam volio lik Bernieja. Mislio sam da je nevjerojatan, i tako je lijepo napisan. Uz Covid i sve to, tri godine nisam radio filmove i mislio sam da sam završio. I odjednom sam to učinio – i tako se lijepo proveo.”

The Great Escaper
Da li je uloga Bernieja Jordana u The Great Escaper posljednja za Michaela Cainea? (Foto: Pathé)

Hoće li uspjeti ponoviti ulogu u ‘Majstorima iluzije 3’?

Ako se nakon The Great Escaper zastori spuste za nove uloge Michaela Cainea, iza sebe ostavlja zavidnu ostavštinu u svijetu filma, od Sredite Cartera (1971.), Njuškalo (1972.), Harry Brown (2009.), uloge Alfreda u trilogiji Vitez tame Christophera Nolana sve do jedne od njegovih najotkačenijih uloga kao simpatičnog dilera Jaspera Palmera u Djeci čovječanstva (2006.). Sve nabrojano je samo mali djelić onoga što je Caine podario gledateljima.

Barem sam doživio jebenih 90; Nisam umro s 9, 19 ili 29. Imam 90 godina i imao sam najbolji mogući život koji sam si mogao poželjeti,” rekao je Caine.

Osim The Great Escaper, Caineova IMDb stranica navodi Majstore iluzije 3 kao njegov povratak ulozi Arthura Tresslera, no kako je film još uvijek u predprodukciji a štrajkovi scenarista i glumaca još traju, nije baš za očekivati da će se on i pojaviti u tom filmu ali možemo se nadati. Njegovo prisustvo bi definitivno oduševilo svu filmsku ekipu i gledatelje, no prema svemu sudeći najviše radoholičara Michaela Cainea.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru