Vampiri na francuski način: Luc Besson snima film o Drakuli

Caleb Landry Jones i Christoph Waltz predvodit će novu Luc Bessonovu viziju o princu tame, Drakuli.

Francuski redatelj i producent Luc Besson snimat će svoj prvi horor film, i to o najpoznatijem besmrtniku, Drakuli. Ali njegov film koji će se zvati Drakula: Ljubavna priča (Dracula: A Love Tale) istraživat će malo ljudskiju stranu Bram Stokerovog grofa.

Priča o Drakulinom podrijetlu

Kako prenosi Deadline, Drakula: Ljubavna priča bit će visokobudžetni film o liku koji već više od stoljeća potiče ljudsku maštu i strahove. U njemu će glumiti dvostruki oskarovac Christoph Waltz i  Caleb Landry Jones koji je tumačio glavnu ulogu u posljednjem Bessonovom filmu Dogman (2023.).

Najavljena su još velika glumačka imena koja bi trebala sudjelovati u projektu, a o kojem se u ovom trenutku ne zna previše. No zna se da film “ima element priče o podrijetlu koji dublje istražuje gotičku romansu između princa Vladimira i njegove žene čiji ga gubitak natjera da se odrekne Boga i postane vampir.”

Bram Stoker's Dracula
‘Drakula’ Francisa Forda Coppole iz 1992. glasi kao najvjerniji film o besmrtnom grofu (Foto: Columbia Pictures)

Caleb Landry Jones kao Drakula u epskom filmu o gotičkoj romansi i krvi

Dok uloga Christopha Waltza nije poznata, Caleb Landry Jones će glumiti Drakulu. S obzirom na priču koja će se baviti tragičnim porijeklom grofa Drakule, Landry Jones zvuči kao dobar izbor. Mladi glumac iza sebe ima uloge koje se bave traumama i tragedijama, poput već navedenog trilera Dogman gdje glumi odraslu osobu koja se nosi s traumom zlostavljanja u djetinjstvu, ili krimi drame Nitram (2021.) u kojoj je tumačio mentalno izmučenu osobu što završava užasavajućim masakrom u Port Arthuru, a temeljeno je na istinitom događaju iz 1994. godine.

Oni upoznati sa scenarijem filma govore kako sadrži “epske i potencijalno spektakularne scene,” što nije nimalo čudno jer Luc Besson je jedan od najinventivnijih europskih redatelja po tom pitanju. Dovoljno je pogledati Peti element (The Fifth Element, 1997.), Lucy (2014.), ili Nikitu (1990.) da se zna o čemu se ovdje govori.

Prvi redateljev horor

Za francuskog redatelja ovo će ujedno biti i prvi horor kojeg će režirati, što znači da će dobiti njegov francuski spin na temu. Naravno, Besson je radio već ranije na horor filmovima ali samo kao producent. Dok su neki bili stvarno dobri poput Granice (Frontière(s), 2007.), neki su pak prilično razočaravajući kao što je Arthurovo prokletstvo (Arthur, malédiction, 2022.).

Drakula: Ljubavna priča će početi sa snimanjem ove godine, a s obzirom na temu ljubavne gotičke priče, možda izađe 2025. baš za Valentinovo.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru