Casting direktorica ‘Jokera: Ludilo u dvoje’ najavljuje ‘iznenađujuće dobru’ Lady Gagu

Pjevačica se kao glumica nametnula filmom Zvijezda je rođena, a sad ćemo u filmu Joker: Ludilo u dvoje, Lady Gagu gledati kao Harley Quinn.

Za početak listopada najavljena je kinopremijera jednog od najočekivanijih filmova ove godine – Joker: Ludilo u dvoje (Joker: Folie à Deux) pa je promocija nastavka hita iz 2019. već u punom jeku.

Tako se o novom Jokeru razgovaralo i tijekom međunarodnog filmskog festivala u češkom Karlovy Varyju gdje je casting direktorica Francine Maisle posebno hvalila jedno od naslovnih “dvoje”.

Naime, i u nastavku priče o jednom od najpoznatijih zlikovaca, opet u režiji Todda Phillipsa i ponovo prema scenariju koji je redatelj napisao sa Scottom Silverom, gledamo Joaquina Phoenixa u ulozi Jokera za koju je 2020. nagrađen Oscarom na najboljeg glumca. Njegovu  partnericu i zločinu i ljubavnicu, Harley Quinn, u novom filmu tumači Lady Gaga.

Casting direktorica posebno je istaknula pjevačicu i glumicu napominjući da izvrsno parira Phoenixu koji se već prije pokazao odličnim u ulozi Jokera.

“Tako je dobra u ulozi Harley Quinn, oduševit će vas!”, rekla je Maisle te priznala da Lady Gaga nije bila njezina ideja.

Ugodno iznenađenje

“Nisam ja predložila Lady Gagu za tu ulogu. Učinio je to prije mene Todd Phillips. Ali iskreno ću vam reći: ona je stvarno iznenađujuće dobra. Vidjela sam ju i baš me je ugodno iznenadila. Svi smo znali što može napraviti u filmu Zvijezda je rođena (A Star is Born, 2019.), no u toj je ulozi trebala biti ono što uistinu jest. Ova uloga je nešto sasvim drugo… Stvarno je dobra! Joaquin je opet odličan, a ona drži korak s njim” rekla je casting direktorica Francine Maisle.

Originalni Joker bio je veliki hit 2019. o čemu svjedoči i podatak da je njegova zarada na kinoblagajnama diljem svijeta premašila svotu od milijardu dolara. Film je imao 11 nominacija za Oscara, a osvojio je dva – za najboljeg glumca i najbolju originalnu glazbu.  

Casting direktorica ističe da Lady Gaga dobro parira odličnom Joaquinu Phoenixu (Foto: Warner Bros.)

Iako su redatelj Todd Phillips i zvijezda filma, Joaquin Phoenix, isprva bili odlučni da neće biti nastavka filma, promijenili su “ploču” i to u prenesenom, ali i doslovnom smislu jer Joker: Ludilo u dvoje je i – mjuzikl.

Žanr po mjeri pjevačice

To je definitivno žanr koji odgovara Lady Gagi koja od 2007. slovi za jednu od najvećih zvijezda u glazbenoj industriji. Kad je pak riječ o filmskoj industriju, u njoj je prisutna od 2001., kad se počela pojavljivati u TV serijama, a filmski debi imala je 2013., u akcijskom filmu Machete ubija (Machete Kills). Slijedile su dvije cameo uloge 2014. – u filmovima Muppetu u bijegu (Muppets Most Wanted) te u trileru Sin City 2: Vrijedna ubojstva (Sin City: A Dame to Kill For) – te u dokumentarcu Gaga: Five Foot Two (2017.) u kojem je riječ o produkciji i izdavanju Gaginog petog studijskog albuma, “Joanne”, te njezinom nastupu u poluvremenu na Super Bowlu 2017.

Ipak, status glumačke zvijezde stekla je tek 2018., filmom Zvijezda je rođena. Taj joj je film donio i prvog Oscara (za najbolju originalnu pjesmu) te nominaciju u kategoriji najbolje glumice. To joj je širom otvorilo vrata Hollywooda te je glumila u biografskom filmu Ridleya Scotta Dinastija Gucci (House of Gucci, 2021.). Iako je film dobio podijeljene kritike, Gaga je dobila same pohvale za svoju glumačku izvedbu.

Ove godine gledamo ju filmu Joker: Ludilo u dvoje u kojem je surađivala s dobro poznatom joj ekipom. Naime, redatelj filma, Todd Phillips, bio je producent filma Zvijezda je rođena, a redatelj i glavni glumac hita iz 2018., koji je i značio njezin proboj kao glumice, Bradley Cooper, producent je Jokera 2.

Imajući u njezin i uspjeh filma Zvijezda je rođena, ali i uspjeh originalnog filma Joker, Gaga se, i prije negoli je film objavljen, spominje kao potencijalna dobitnica Oscara sljedeće godine.

O autoru

O autoru