Komedija ‘Nosila je rubac črleni’ dočekana s veseljem u hrvatskim kinima

Komedija redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić Nosila je rubac črleni nakon zagrebačke premijere započela je s redovnim prikazivanjem u hrvatskim kinima od 22. rujna.


Prvi dugometražni igrani film na kajkavskom Nosila je rubac črleni snimljen je u Hrvatskom zagorju. Nakon premijernog prikazivanja na Pulskom filmskom festivalu gdje je film osvojio nagradu publike, vesela atmosfera na zagrebačkoj premijeri upotpunjenoj koncertom Cinkuša potvrdila je da su gledatelji itekako željni dobre komedije. Poseban je interes publike u Hrvatskom zagorju gdje se već traži karta više te su zbog rasprodanih projekcija u kinima dodani novi termini.

U duhovitom i zabavnom, vizualno atraktivnom filmu kao glavni protagonisti pojavljuju se sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba, a njihove zgode prati glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić. Radnja je smještena u devesete godine u pitomo Hrvatsko zagorje, a od oružja su prisutni tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni!


U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još brojni poznati domaći glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević, Krešimir Mikić, Ljubomir i Jan Kerekeš te drugi. Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, dok Janko Popović Volarić u ulozi naratora Isusa Krista nikog neće ostaviti ravnodušnim. Producentica je Nina Petrović (Švenk d.o.o), a film je nastao u koprodukciji s Antitalentom iz Hrvatske i Vertigo Visual iz Sjeverne Makedonije. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Makedonske filmske agencije, Hrvatske radiotelevizije i Programa Kreativna Europa Potprogram MEDIA.

O autoru

O autoru