Filmska jesen nikada nije izgledala tako dobro za domaći film

Hrvatski filmaši sinoć su imali razlog za slavlje. U organizaciji HAVC-a, najveća dvorana Kaptol Boutique Cinema bila je premala za sve one koji su htjeli vidjeti predstavljanje čak deset domaćih filmova koji uskoro dolaze u kina.

‘Otkrij naš novi film’ slogan je pod kojim je HAVC odlučio predstaviti niz novih domaćih dugometražnih naslova. Dio njih je već nagrađen u inozemstvu, dio se tek sprema predstaviti stranoj publici… Svima je, pak, zajedničko da bi voljeli privući domaću publiku u kina. Nema sumnje da za to imaju brojne adute.

Tako su sinoć predstavljeni filmovi Sigurno mjesto Jurja Lerotića, Gabura Josipa Žuvane, Stric Andrije Mardešića i Davida Kapca, Tragovi Dubravke Turić, Illyricvm Simona Bogojevića Naratha, Šesti autobus Eduarda Galića, Nosila je rubac črleni Gorana Dukića, Cvrčak i Mravica Luke Rukavine, Punim plućima Radislava Jovanova Gonze i Glava velike ribe Arsena Oremovića.

Foto: Nina Đurđević

Predstavljanje je, sasvim očekivano, privuklo brojne glumce i redatelje. Neki su predstavljali svoje filmove, dok su drugi došli dati podršku svojim kolegama te saznati koji ih sve domaći naslovi uskoro očekuju u kinima.

Foto: John Pavlish

O autoru

O autoru