Jude Law: “Kapetan Kuka bit će dječja noćna mora”

Za koji dan na streaming platformi  Disney+ bit će dostupan film Petar Pan i Wendy u kojem lik omiljenog zlikovca, Kapetana Kuke, tumači Jude Law. On je drastično izmijenio svoj izgled za tu ulogu i najavio “strašnog” Kuku.

Nestašan dječak koji ne želi odrasti, njegova nova prijateljica Wendy, dobra vila Zvončica i zlovoljan Kapetan Kuka koji se pod svaku cijenu želi osvetiti Petru Panu za borbu u kojoj je ostao bez šake, zahvaljujući Disneyju+, dolaze 28. travnja na male ekrane.

Naime, svima nam dobro poznato društvo gledat ćemo u igranom filmu Petar Pan i Wendy, adaptaciji animiranog klasika Petar Pan iz 1953. godine. Riječ je o filmu redatelja Davida Loweryja u kojemu naslovne uloge tumače 16-godišnji Alexander Molina te 15-godišnja Ever Anderson. U ulozi Zvončiće gledat ćemo Yaru Shahidi, dok će nam lik Kapetana Kuke Juda Lawa predstaviti u jednom sasvim novom izdanju.

Neprepoznatljivi Law

Duga raščupana kosa, brkovi i izlizana uniforma ono su što opisuje vanjski izgled zloglasnog kapetana, dok je njegovu psihološku karakterizaciju možda najbolje dao sam Law rekavši da će zbog Kapetana Kuke djeca imati noćne more.

A da nije pretjerao, jasno je iz trailera u kojem Kuka, bijesan zbog niza neuspjeha u potjeri za Petrom Panom, doslovno gazi preko jednog od članova svoje posade, a da toga nije ni svjestan.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Kapetan Kuka jedan je od Disneyevih najpoznatijih negativaca. Iako je riječ o gusaru-ubojici, Walt Disney je Kuku prikazao kao simpatičnog negativca jer je smatrao da publika ne bi voljela vidjeti njegov tragičan kraj. Iako kratak, trailer otkriva da će Kuka zadržati takav karakter i u filmu. I sam redatelj Lowery rekao je da igrani film općim ugođajem neće previše odudarati od animiranog filma.

     Kuka ostaje – simpatičan

     S obzirom na nezadovoljstvo dijela publike zbog angažiranja glumaca tamnije boje kože za uloge Petra Pana i Zvončice, izbor Juda Lawa za lik omiljenog zlikovca mogao bi biti po mjeri svih gledatelja.

     Podsjetimo, Petar Pan i Wendy izlazi u povodu Disneyjeve 100. obljetnice, priča nas upoznaje s Wendy Darling, djevojkom koja nastoji izbjeći internat te koja upoznaje Petra Pana, dječaka koji odbija odrasti. Sa svojom braćom i malenom vilom Zvončicom odlazi s Petrom u čarobni svijet Nigdjezemske… Riječ je o još jednoj ekranizaciji priče o liku kojeg je stvorio škotski pisac J. M. Barrie.

     O autoru

     O autoru