‘Šašavi petak’: Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan vraćaju se u nastavku hit komedije

Kako su glavne glumice filma često govorile da bi voljele snimiti nastavak tijekom raznih intervjua, želja će im se napokon ispuniti.

Krajem prošle godine, Jamie Lee Curtis je u nekoliko intervjua izjavila kako je zainteresirana za nastavak komedije o zamjeni tijela Šašavi petak (Freaky Friday) iz 2003. koju je snimila s jednom od tadašnjih najvećih zvijezda u usponu – Lindsay Lohan.

Savršeno vrijeme za nastavak

Hollywood Reporter je sada potvrdio da je na nastavku službeno počeo raditi Disney. Sad kad Mickey Mouse i ekipa rade rebootove starih filmskih klasika i snimaju nastavke nostalgičnih projekata zahvaljujući Disney+ streaming servisu, s projektima kao što su Petar Pan i Wendy (Peter Pan & Wendy, 2023.) i nastavak Hokus-pokusa (Hocus Pocus, 1993.), kao i nakon osvojenog ovogodišnjeg Oscara Jamie Lee Curtis, ovo se čini kao savršeno vrijeme da se nastavak unovči.

U Šašavom petku iz 2003., koji je remake istoimenog filma iz 1978., Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan glumile su majku i kćer koje su stalno bile posvađane. U jednom trenutku istovremeno su poželjele da ona druga može iskusiti život na njihovom mjestu, i čarobni kolačići sreće to su i ostvarili. Sljedeće jutro bude se u tijelima one druge. Ludosti počinju kada Jamie Lee Curtis ide u srednju školu u novom tisućljeću, a Lindsay Lohan iskusi radni život odrasle osobe.

Šašavi petak
Lindsay Lohan i Jamie Lee Curtis u filmu Šašavi petak (Foto: Buena Vista Pictures)

Jamie Lee Curtis stalno su ispitivali o nastavku

Scenarij bi navodno trebala napisati Elyse Hollander, koja je najviše radila na kratkim filmovima. Prvi film napisali su Heather Hach i Leslie Dixon, a režirao ga je Mark Waters. Film je bio na vrhu box officea u kolovozu 2003. i bio je jedan od glavnih odskočnih daski karijere Lindsay Lohan.

Šašavi petak bio je hit, a Jamie Lee Curtis godinama će o njemu govoriti u intervjuima, toliko joj je ostao u lijepom sjećanju. Tijekom svojih novinarskih turneja za Noć vještica: Kraj (Halloween Ends, 2022.), Curtis je za New York Times istaknula da je neprestano dobivala pitanja o nastavku Šašavog petka.

Jamie Lee Curtis i Lindsay Lohan spremne su za nastavak

Curtis je entuzijastično odgovarala na obnovljeni interes za film. “Nešto je stvarno pogodilo pravu notu. Kad sam se vratila, nazvala sam svoje prijatelje iz Disneya i rekla im: ‘Imam osjećaj da bi se trebao snimiti film’”, rekla je. Lohan se složila s njom, govoreći: “Jamie i ja smo otvorene za tu mogućnost, a odluku ostavljamo na drugima. Napravili bismo samo nešto što bi ljudi apsolutno obožavali.”

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru