‘Kapetan Amerika 4’: Harrison Ford dolazi u MCU

Legendarna filmska zvijezda će zamijeniti pokojnog Williama Hurta u ulozi Thaddeus “Thunderbolt” Rossa.

Nakon što je prije dva tjedna tvrdio da je Harrison Ford Marvelov prvi izbor da zamijeni Williama Hurta kao Thaddeusa “Thunderbolt” Rossa, Jeff Sneider rekao je u posljednjoj epizodi The Hot Mic podcasta da je Ford zapravo izabran za tu ulogu. I ne samo to, već Sneider kaže da se Fordovo prvo pojavljivanje kao lika očekuje u Kapetanu Americi 4: Novi svjetski poredak.

Prema Sneideru, informacija je došla iz više potvrđenih izvora ali ništa još nije službeno potvrđeno od strane Harrisona Forda i njegovih predstavnika. Kevin Feige i Marvel su navodno željeli najaviti Harrisona Forda kao člana ekipe filma Thunderbolts na D23 Expo, ali predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy željela je prvenstveno zadržati pozornost na novom Indiani Jonesu.

William Hurt se kao Thaddeus “Thunderbolt” Ross prvi put pojavio u Marvelovom filmskom svemiru u filmu Nevjerojatni Hulk (The Incredible Hulk, 2008). Nakon što se duže vrijeme nije pojavljivao u serijalu, Ross se vratio u Kapetan Amerika: Građanski rat (Captain America: Civil War, 2016) i pojavio se u Osvetnici: Rat Beskonačnosti (Avengers: Infinity War, 2018), Osvetnici: Završnica (Avengers: Endgame, 2019) i Black Widow (2021).

Nevjerojatni Hulk (2008) The Incredible Hulk - William Hurt, Liv Tyler
William Hurt i Liv Tyler u filmu Nevjerojatni Hulk © Universal Pictures

Glumac William Hurt je umro u ožujku ove godine, ali njegov lik Rossa neće nestati. Nakon objavljene najave za film Thunderbolts, fanovi su se pitali hoće li sam Thunderbolt biti uključen, nakon čega su uslijedile špekulacije oko novog glumca i na kraju (za sada) neslužbena potvrda o castingu Harrisona Forda.

Harrison Ford je u svojoj dugogodišnjoj karijeri bio veliki dio jednih od svjetski najpoznatijih filmskih serijala; Ratovi zvijezda, Indiana Jones i Blade Runner te su se fanovi uvijek pitali hoće li i kada ostaviti svoj potpis i u Marvelovom svijetu. Čini se da je taj dan napokon došao.

Kako bi Indiana Jones rekao: Bogatstvo i slava, mali!

O autoru

O autoru