‘Furiosa’: Završeno je snimanje George Millerovog filma s Anyom Taylor-Joy u glavnoj ulozi

Nakon četiri mjeseca snimanja pala je posljednja klapa na setu prequela filma ‘Pobješnjeli Max: Divlja cesta’ redatelja Georgea Millera. Budžet filma trebao bi biti 168 milijuna dolara, a uz Anyu Taylor-Joy pred kamerama se pojavljuju Chris Hemsworth i Tom Burke.

Pobješnjeli Max: Divlja cesta se smatra jednim od najboljih modernih akcijskih filmova i vratio je oskarovca Georgea Millera pod holivudska svjetla. Redatelj serijala Pobješnjeli Max, čiji je posljednji film fantastična drama Tri tisuće godina čežnje (Three Thousand Years of Longing, 2022), objavio je nakon uspjeha Pobješnjele ceste da je zainteresiran za detaljniji uvid u lik kojeg je glumila Charlize Theron, Furiosa. Projekt je dobio zeleno svjetlo i snimanje je počelo u lipnju ove godine.

Prema IMDb-u, budžet filma Furiosa iznosi 168 milijuna dolara, što je približno budžetu njegova prethodnika Divlja cesta koji je iznosio između 150 i 180 milijuna.

Nova Furiosa

Naslovnu ulogu Furiose od oskarovke Charlize Theron preuzima Anya Taylor-Joy (Damin gambit, Sjevernjak) budući da se radi o mlađoj verziji lika. Osim Taylor-Joy, u filmu glume Chris Hemsworth (franšiza Thor, Teška vremena u motelu El Royale) i Tom Burke (Mank, Mušketiri) u neodređenim ulogama, te Angus Sampson i Nathan Jones koji su u Pobješnjelom Maxu: Divlja cesta već glumili likove Organic Mechanica i Rictus Erectusa te se i ovdje vraćaju navedenim ulogama.

Pobješnjeli Max: Divja cesta (2015)
Scena iz filma Pobješnjeli Max: Divlja cesta © 2015 Warner Bros

Ipak, ako je vjerovati knjizi glumca i pisca Kylea Buchanana, Krv, znoj i krom: Divlja i istinita priča Pobješnjelog Maxa: Divlja cesta, Chris Hemsworth bi trebao imati ulogu negativca koji će se boriti protiv Anye Taylor-Joy kao Furiose. Knjiga je krcata događajima sa snimanja i do sada neviđenim detaljima, kao i to da je Millerov prvi izbor za ulogu Maxa Rockatanskog u Divljoj cesti bio pokojni glumac Heath Ledger.

U kinima u svibnju 2024.

Detalji o radnji još nisu poznati, ali prequel Furiosa usredotočit će se na mlađu verziju lika i njen uspon na mjesto ratne kapetanice pod Immortan Joeom, kojeg je u Divljoj cesti glumio pokojni Hugh Keays-Byrne (Pobješnjeli Max 1979, Moby Dick).

Furiosa je najavljen za izlazak 24. svibnja 2024. Ono što fanove serijala dodatno veseli je što kruže glasine da će George Miller režirati nastavak Divlje ceste pod nazivom Pobješnjeli Max: Pustoš (Mad Max: Wasteland), odmah nakon izlaska filma Furiosa u ljeto 2024. godine.

O autoru

O autoru