Chris Hemsworth uživao u svom ‘bolesnom i uvrnutom’ liku u filmu ‘Furiosa: Pobješnjeli Max saga’

Chris Hemsworth otkrio je da je istinski uživao u ulozi negativca u Dementusa u filmu Furiosa: Pobješnjeli Max saga. Iako nije bio prvi izbor redatelja Georga Millera, ostvarili su izvanrednu suradnju i međusobno poštovanje. Iz svega bi se mogla izroditi nova suradnja i to u vidu petog nastavka filma Thor.

Glumac Chris Hemsworth, najpoznatiji kao Thor iz Marvelovih filmova, nedavno je govorio, za popularni Variety, o svojoj ulozi negativca Dementusa u filmu Furiosa: Pobješnjeli Max saga te je otkrio da je istinski uživao glumeći taj lik. U intervjuu za Variety o tome je rekao: “Koliko god lik bio bolestan i uvrnut, jako sam uživao. Ne znam što to govori o meni.”

 Glumac, koji obično glumi heroja u svojim filmovima, rado se prihvatio te uloge, pripisujući zasluge izvanrednom scenariju i redatelju Georgeu Milleru, koji su mu omogućili kreativni prostor da procvjeta. “To je bio scenarij koji mi je omogućio priliku da napravim nešto što nikada nisam radio i to s pojedincem koji je imao takvu dubinu i znanje o svijetu.”, rekao je Hemsworth te dodao:”Istodobno je bio potpuno otvoren za moju interpretaciju lika i pozdravio je suradnju.”

O George Milleru sve najbolje

Hemsworth se dotakao i pitanja kako je bilo raditi s hvaljenim Millerom, naglašavajući rijetkost slobode koja se obično pruža glumcima u drugim franšizama. O tome je rekao: “Često radite s ljudima koji imaju takav uspjeh i tu postoji velika količina moći, i nekako vam se kaže da samo “stojite u redu”. A vi to radite jer oni možda znaju bolje. Ali imati takvu poniznost od nekoga na tom položaju je osvježenje. Kod Georgea nema ni grama ega.”

Iako je set bio bučan i kaotičan po dizajnu, Hemsworth navodi da je u njemu također vladala “neka čudna smirenost”. “Zato što je osoba na čelu bila vrlo brižna i vrlo svjesna svačije sigurnosti i potreba.” Miller je nedavno otkrio da isprva nije uzimao u obzir mogućnost da Hemsworth glumi Dementusa.

Kultni redatelj izjavio je da glumac nije bio favorit za ulogu tog negativca kad su se upoznali: “O Bože, misli su mi bile sasvim negdje drugdje u smislu tko bi mogao igrati Dementusa.”

Glumci George Shevtsov i Chris Hemsworth s redateljem Georgeom Millerom na setu filma ‘Furiosa: Pobješnjeli Max saga’ (Foto: Warner Bros.)

Međutim, Hemsworth ga je osvojio dok su razgovarali o psihi i moralu negativca Dementusa. “Ono što me iznenadilo bila je dubina Hemsworthovog uvida u posao, svijeta u cjelini, njega samog, i to je bez napora proizašlo iz razgovora. Imao sam osjećaj da postoji mnogo složenija, pažljivija osoba nego što sam ikada mogao zamisliti.“, rekao je Miller.

Miller kao redatelj petog nastavka filma Thor?

Miller je sa svoje strane otvoreno govorio o nadi da će ponovno raditi s Hemsworthom. U intervjuu za ComicBook.com o tome je rekao: “S Chrisom bih radio na bilo čemu. Stvarno bih. On je prekrasan glumac .On ima cijeli niz svih vještina. Mislim, moraš biti atleta, fizički. Ali, također morate biti atleta emocionalno i intelektualno da preuzmete svaku ovu, u konačnici vrlo složenu, ulogu. Dakle, imao sam puno sreće sa svojom glumačkom postavom, a posebno s načinom na koji su Anya i Chris odgovarali jedno drugom.”

Ovom proslavljenom redatelju možda ovi komentari i omoguće da preuzme franšizu od Taika Waititija i zacrta novi smjer s Thorom 5. Oni se mogu smatrati i otvrenom ponudom koju je uputio producentima budućeg Thora. Iskustvo sa stripom i filmom ima jer je jednom zamalo režirao DC-jev film Justice League: Mortal, koji je na kraju otkazan.

U korist mu dodatno ide i izjava Waititija, za poznati Variety iz 2023. godine, kada je rekao da “neće biti uključen” u rad na filmu Thor 5 u skorije vrijeme a “ako Marvel želi ‘vidjeti druge ljude”, sretan sam zbog toga“.

Vjerojatno će se i Hemswortha, kao glavnu zvijezdu filmova, također , nešto i pitati. A uz njegove, već navedene, hvalospjeve o Georgeu Milleru treba dodati i još jedan. I, to onaj koji je izrekao tijekom snimanja Furiose: “Trenutno snimam s Georgeom Millerom, film koji je dio sage o Pobješnjelom Maksu, i rekao sam svom agentu:”Tu želim provoditi svoje radne sate i vrijeme… S nekim tko je ljubazan, spreman na suradnji i interesantan.”

O autoru

O autoru