Charlize Theron: “Glumci ne bi trebali patiti kako bi uspjeli”

Slavna glumica progovorila o svojim projektima, a komentirala je i svađe s Tomom Hardyjem na snimanju filma Pobješnjeli Max: Divlja cesta.

Charlize Theron zasigurno je jedna od onih glumica koje su bile posvuda i radile sve. Nakon što je debatirala na ekranu u kasnim devedesetima, Theron je relativno brzo izašla iz sjene i postala hollywoodska zvijezda. 2003. godine osvojila je i Oscara za ulogu u drami Čudovište.

Uloga u seriji kao nadoknada za propali projekt

Theron je 2005. godine preuzela stalnu ulogu u iznimno popularnom sitcomu Prikraćeni kao djevojka Michaela Blutha Rita.

Neočekivan potez, međutim pokazalo se da je postojao razlog za njeno pojavljivanje u humorističnoj seriji Mitchella Hurwitza. Ta serija je zapravo bila nadoknada za još jedan projekt te godine za koji je znala da će propasti.

“Oduvijek sam smatrala da mi žene imamo samo jednu priliku”

“Ta serija mi se jako svidjela. Ovo će sada zvučati kao samosažaljenje, ali oduvijek sam smatrala da mi žene imamo samo jednu priliku. Znala sam da će Aeon Flux propast. Znala sam to od početka i zato sam prihvatila ulogu u seriji”, iskreno je komentirala glumica.

Znanstveno fantastični akcijskih film Aeon Flux temeljen je na istoimenoj MTV seriji. Na kraju je zaradio samo 52.3 milijuna dolara, dok mu je budžet bio 62 milijuna. Kritičari ga također nisu baš hvalili.

Theron u filmu tumači ulogu članice podzemne pobunjeničke organizacije zvane Monicans.

Nitko mi nije rekao da opcija da zaustavim produkciju postoji

“Umjesto toga, rekla sam: ‘O Bože, samo moram preživjeti ovaj dan, imam bronhitis, ali nastavimo snimati.’ Sada zamišljam sve te muške glumce kako govore: ‘Zaustavi produkciju na šest mjeseci.’ I nitko mi nije rekao da je to opcija”, dodala je.

Teški period snimanja na setu Pobješnjelog Maxa: Divlja cesta

Premda je film bio uspješan hit, izgleda da je Theron platila paklenu cijenu uspjeha svojim emocionalnim blagostanjem.

Theron je otkrila kako je produkcija bila apsolutna noćna mora zbog stalnih svađa koje je imala s kolegom, Tomom Hardyjem. To je na kraju dovelo do toga da je Theron imala ”jebeno teške” radne uvjete na setu. U razgovoru za The Hollywood Reporter, zvijezda je komentirala to iskustvo.

Više ne želi takve izazove

U jednom trenutku, Hardy, koji je glumio Maxa Rockatanskyja u filmu iz 2015., postao je toliko “bezobziran” prema Theron da joj nije preostalo ništa drugo nego pozvati producenticu filma Denise Di Novi da bude prisutna na setu kako bi osigurala da se takvi sukobi ne bi ponovili.

“Znam, kao glumica uvijek želiš nove izazove. Ipak, ne želiš da bude tako loše. Bilo je to dugo, dugo snimanje. Nikada nisam radila ništa što je zahtijevalo takvu izdržljivost, i mislim da više ni neću.”

Glumci ne bi trebali patiti zbog uspjeha

Dok se prisjeća svega s čime se morala nositi dok se snimao Pobješnjeli Max, Charlize Theron, je primijetila kako ne voli isticati takve stvari jer ne želi da ”mladi glumci” misle da je”žrtva ili trauma” ključ uspjeha projekta.

“I mrzim što to govorim jer ne želim poticati mlade glumce da vjeruju da im je potrebna trauma ili žrtva da bi bili uspješni. Ipak, postoji mali dio uspjeha u okolnostima oko tog filma za koje mislim da su mu dale čaroliju. Ne znači da uvijek mora biti tako, ali mislim da smo na ovom setu ipak uhvatili onu iskru uspjeha koju svi uvijek ganjamo. Ali, čovječe, bilo je jebeno teško.”

O autoru

O autoru