Filmovi Kathleen Turner koje morate pogledati

Hollywoodska diva Kathleen Turner sjajna je kao čangrizva starica u komediji Nasljedstvo. Iako zbog bolesti nije ostvarila karijeru kakvu je svojim talentom zaslužila, glumica je ipak snimila niz nezaboravnih filmova. Odabrali smo one koje svakako morate pogledati.

Čangrizava starica koja nikoga ne voli, ali zbog njezinog bogatstva svi vole nju. Da je neko osamdesetih publici rekao koga vidi u toj ulozi, vjerojatno posljednja osoba koju bi odabrali bila bi Kathleen Turner. Američka glumica tih je godina bila jedna od najvećih hollywoodskih zvijezda. Nizala je hit za hitom, a mediji su joj tepali da je „nova Lauren Bacall“.

Ipak, u 2022. Kathleen Turner je savršena „čangrizava starica“ u crnohumornoj komediji Nasljedstvo. U filmu redatelja i scenarista Deana Craiga, koji se prikazuje u hrvatskim kinima, glumi tetu Hildu. Znajući da je teško oboljela, njezina bliža rodbina dolazi kako bi osigurala svoje mjesto u oporuci.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Kathleen Turner i dalje na velikom platnu pokazuje sve odlike filmske zvijezde. U kadru je nemoguće maknuti oči s nje. Njezin lik ne zaboravljate kada izađete iz kina. Sve to pokazuje kolika je šteta što je reumatoidni artritis, bolest s kojom se bori od sredine devedesetih, itekako usporio njezinu karijeru.

     Od fatalne žene do mame ubojice

     Karijeru koja je imala niz sjajnih filmova. Među njima mi smo odabrali sedam koje svakako morate pogledati.

     Tjelesna strast

     (Body Heat, 1981.)

     Redatelj: Lawrence Kasdan

     Glumeći zavodljivu Matty, koja s ljubavnikom odluči ubiti dosta starijeg supruga, Kathleen Turner je u redateljskom debiju Lawrencea Kasdana posadila sjeme za sve fatalne ženske likove koji su krajem osamdesetih i početkom devedesetih obilježile tada popularne erotske trilere. S filmom je bila nominirana za Zlatni globus u kategoriji nove zvijezde. Sjajan start sjajne karijere.

     Lov na zeleni dijamant

     (Romancing the Stone, 1984.)

     Redatelj: Robert Zemeckis

     Zahvaljujući Spielbergu, pustolovine u divljini bile su popularne u Hollywoodu u osamdesetima. Jedna od zabavnijih svakako je ovaj avanturistički dragulj s Kathleen Turner i Michaelom Douglasom u glavnim ulogama. Godinu dana kasnije snimljen je i, ipak inferiorniji, nastavak Dragulj s Nila.

     Čast Prizzijevih

     (Prizzi’s Honor, 1985.)

     Redatelj: John Huston

     Crnohumorna komedija o mafijašu koji se zaljubi u suprugu čovjeka kojega treba ubiti. Iako je priča malo tanka, režija je sigurna, a glumačke izvedbe sjajne. Za ulogu fatalne žene Kathleen Turner zaslužila je Zlatni globus za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji.

     Peggy Sue se udala

     (Peggy Sue Got Married, 1986.)

     Redatelj: Francis Ford Coppola

     Svoju jedinu nominaciju za Oscara Kathleen Turner osvojila je s ovom humorističnom dramom. U njoj glumi naslovnu junakinju, ženu koja je na rubu razvoda od supruga. S kćeri odlazi na 25. godišnjicu mature tijekom koje čudesno bude „prebačena“ u svoje srednjoškolske dane.

     Tko je smjestio zeki Rogeru?

     (Who framed Roger Rabbit, 1988.)

     Redatelj: Robert Zemeckis

     Kada je odlučivao koga će uzeti da posudi glas njegovoj fatalnoj zečici Jessici Rabbit, redatelj Zemeckis nije morao daleko tražiti. Samo se sjetio Kathleen Turner, s kojom je sjajno surađivao u Lovu na zeleni dijamant. Zabavan film, tada revolucionaran u spajanju animacije i igranih dijelova, i danas vrijedi pogledati.

     Mama serijski ubojica

     (Serial Mom, 1994.)

     Redatelj: John Waters

     Crnohumorna komedija o kućanici koja postane serijski ubojica spektakularno je propala u kinima. S budžetom od 13 milijuna u kinima je zaradila nešto manje od 8 milijuna dolara. No, nemojte da vas to zavara. Mama serijski ubojica izuzetno je zabavan film. Waters se standardno pametno poigrava s klišejima, a Kathleen Turner je jednostavno sjajna kako majka koju ne želite vidjeti s nožem u ruci.

     O autoru

     O autoru