Eli Roth želi nakon filma ‘Crni petak’ stvoriti franšizu blagdanskih slashera

Redatelj, scenarist i zaljubljenik u horor žanr, Eli Roth bi volio nakon uspjeha filma ‘Crni petak’ stvoriti svijet blagdanskih slashera za nove generacije.

Dok se u Hrvatskoj ne slavi, Dan zahvalnosti je u SAD-u jedan od najvećih blagdana kojeg svi obožavaju. Redatelj i idejni tvorac filma Crni petak (Thanksgiving) Eli Roth je za ovu godinu donio nešto posebno za blagdanski stol, a to je krv i teror.

Ako publika prihvati dobro ‘Crni petak’, Eli Roth se vraća po repete

Sudeći prema prvim reakcijama publike i kritike, Crni petak je pun pogodak u svijetu slashera ispunjen praktičnim efektima, kreativnim ubojstvima i sjajnom glumačkom postavom koja se očito veoma zabavila na snimanju. Tijekom razgovora za ComicBook.com, Eli Roth je rekao da može vidjeti kako Crni petak donosi još mnogo blagdanskih horor filmova.

Thanksgiving
Kadar iz filma Crni petak (Foto: Sony)

Nismo baš previše razmišljali dalje od ovog filma, ali dok smo snimali, počnete se šaliti govoreći: ‘O da, mogli bismo snimiti film tamo, mogli bismo ovo, mogli bismo ono. The Thanksgivingverse’… Mislim, to u potpunosti ovisi o obožavateljima. Ali bilo nam je tako lijepo dok smo ga snimali i što više razmišljate o tome, to više ideja dobivate… Bili smo kao, ne želimo stati. Bilo je to jedno od takvih snimanja. Prošlo je tako brzo, kad je snimanje završilo, bili smo jako tužni što je gotovo. Pomislili smo, ‘Dobro, kako se možemo vratiti ovome?’ Pa ako film dobro prođe, volio bih nastaviti.”

Da li bi blagdanski horor filmski svemir uspio?

Ne mora svaki film dobiti i svoj prošireni filmski svijet, ali ako je ekipa dovoljno entuzijastična i posvećena kao što sam redatelj kaže, onda bi to mogla biti dobra stvar. Ako bi se Rothova ideja i obistinila, filmovi iz tog svijeta bi sigurno bili bolji od većine horora upitne kvalitete koji su se već odvijali tijekom blagdana, kao što je primjerice ThanksKilling (2008.) gdje ljutita purica na Dan zahvalnosti kreće u krvavi pohod ili većine recikliranih horora božićne tematike koji svake godine nemilosrdno izlaze i iznova razočaravaju. Samo neka se ne zaigra i opet snimi nešto poput Kuc kuc (Knock Knock, 2015.).

Thanksgiving
Kadar iz filma Crni petak (Foto: Sony)

Mada je zaljubljenik u horor, Eli Roth iza sebe ima uspješna žanrovski različita ostvarenja poput Hostel (2007.), Kuća magičnog sata (The House with a Clock in Its Walls, 2018.), i Osvetnik (Death Wish, 2018.) između ostalih. Osim toga, producirao je i napisao mnoštvo dokumentarnih emisija posvećenih horor filmu i njegovim zvijezdama ispred i iza kamere gdje su i oni sami gostovali.

Ideja za snimanje Crnog petka već je dugo u opticaju, još otkad je Eli Roth snimio lažni trailer svog filma za Rodriguez/Tarantino double feature film Grindhouse (2007.). 17 godina nakon lažnog trailera i Crni petak stiže na velika platna, i prema svemu sudeći, odlična je zabava za sve ljubitelje slasher horora. Čak je prepustio zadnjih par tjedana redateljskog posla za nadolazeći dugoiščekivani film Borderlands kako bi mogao raditi na ovom filmu. U hrvatska kina Crni petak dolazi 14.12.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru