Djevojka koja obećava / Promising young woman

Provokativni redateljski prvijenac Emerald Fennell “Djevojka koja obećava”, s izvanrednom, možda nikad boljom Carey Mulligan u glavnoj ulozi, osvojio je četiri nominacije za Zlatne globuse. “Promising Young Woman” predložen je za najbolju dramu, Fennelličinu režiju i scenarij, te ulogu Mullganice. (Marko Njegić)

U vremenima koje je obilježio pokret #MeToo, „Djevojka koja obećava“ savršeno je tempiran, odvažan, provokativan i divlji crnohumorni triler koji pojmu „girl power“ daje potpuno novo značenje (Davor Ivanov)

Redateljica Emerald Fennel (Killing Eve) na velika platna donosi novi, zanimljivi pogleda na osvetu. Za Cassie (Carey Mulligan) svi tvrde da je obećavajuća mlada djevojka….dok joj strašan događaj ne usmjeri život na totalno drugačiji put.

No ništa na prvi pogled nije onako kako izgleda. Ona je pametna, lukava, neustrašiva i živi dvostruki život. Po danu radi kao konobarica u lokalnom kafiću a po noći započinje svoju igru. Neočekivani susret će omogućiti Cassie da ispravi sve nepravde iz svoje prošlosti.

Emerald Lilly Fennell rođena je 1985. godine u Engleskoj. Najpoznatija je kao producentica i scenaristica popularne serije Killing Eve no također je imala i zapažene uloge ispred kamera, da nabrojimo samo neke: serija Crown (Kruna), filmovi Dankinja, Ana Karenjina.

Carey Mulligan mlada je i talentirana britanska glumica, koja je karijeru započela kao 19-godišnjakinja na daskama života u londonskom kazalištu Royal Court Theatre, ulogom u predstavi Forty Winks. Godinu dana nakon prvi se put pojavila i u filmu, u adaptaciji romana Ponos i predrasude. Neke od ranijih uloga bile su joj u britanskim serijama „Bleak House“ i „Doktor Who“, a 2008. je ostvarila svoj broadwayski debi u Čehovljevoj drami „Galeb“ te izvedbom oduševila kritičare. Ipak, opće je priznanje stekla ulogom u filmu „Sve o jednoj djevojci“ iz 2009., za koju je nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glumice, Zlatni globus, nagradu Screen Actors Guild, a osvojila je BAFTA-inu nagradu za najbolju glavnu glumicu.

U SVIM KINIMA!

Djevojka koja obećava u kinima!
Djevojka koja obećava u svim kinima!

O autoru

O autoru