Nakon 4 nominacije za Zlatni globus, Djevojka koja obećava je nominirana u 5 kategorija za prestižnu nagradu Oscar

Nakon četiri nominacije za Zlatni globus, Djevojka koja obećava je nominirana u pet kategorija za prestižnu nagradu Oscar:

Najbolji film

Najbolja glumica – Carey Mulligan

Najbolji redatelj/ica – Emerald Fennell

Originalni scenarij – Emerald Fennell

Najbolja montaža

Dodjela Oscara će se održati 25. travnja u Dolby teatru u Los Angelesu. Još uvijek nisu izašle baš nikakve vijesti o tome tko će voditi Oscare. No, najveća je vjerojatnost da će dodjela Oscara 2021. ponovno biti bez voditelja, kao što je to slučaj već dvije sezone za redom.

Djevojka koja obećava donosi zanimljivi pogled na osvetu. Za Cassie (Carey Mulligan) svi tvrde da je mlada djevojka pred kojom je velika budućnost….dok joj strašan događaj ne usmjeri život na totalno drugačiji put. No ništa na prvi pogled nije onako kako izgleda. Ona je pametna, lukava, neustrašiva i živi dvostruki život. Po danu radi kao konobarica u lokalnom kafiću a po noći započinje svoju igru. Neočekivani susret će omogućiti Cassie da ispravi sve nepravde iz svoje prošlosti.

Scena iz filma Djevojka koja obećava
Scena iz filma Djevojka koja obećava

Emerald Lilly Fennell rođena je 1985. godine u Engleskoj. Najpoznatija je kao producentica i scenaristica popularne serije Killing Eve no također je imala i zapažene uloge ispred kamera u seriji Crown (Kruna) te filmovima Dankinja i Ana Karenjina.

Carey Mulligan mlada je i talentirana britanska glumica, koja je karijeru započela kao 19-godišnjakinja na daskama života u londonskom kazalištu Royal Court Theatre, ulogom u predstavi Forty Winks. Godinu dana nakon prvi se put pojavila i u filmu, u adaptaciji romana Ponos i predrasude. Neke od ranijih uloga bile su joj u britanskim serijama „Bleak House“ i „Doktor Who“, a 2008. je ostvarila svoj broadwayski debi u Čehovljevoj drami „Galeb“ te izvedbom oduševila kritičare. Ipak, opće je priznanje stekla ulogom u filmu „Sve o jednoj djevojci“ iz 2009., za koju je nominirana za Oscara u kategoriji najbolje glumice, Zlatni globus, nagradu Screen Actors Guild, a osvojila je BAFTA-inu nagradu za najbolju glavnu glumicu.

U SVIM KINIMA!

REDATELJICA: Emerald Fennell

SCENARIJ: Emerald Fennell

PRODUCENTI: Margot Robbie, Tom Ackerley, Josey McNamara, Ben Browning, Emerald Fennell, Ashley Fox

ULOGE: Carey Mulligan, Laverne Cox, and Bo Burnham along with an ensemble cast that includes Alison Brie, Connie Britton, Jennifer Coolidge, Max Greenfield, Christopher Mintz-Plasse, Chris Lowell, Sam Richardson, Molly Shannon, and Clancy Brown.

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.

O autoru

O autoru