Anne Hathaway i Jessica Chastain u napetoj priči o majčinstvu i ljubomori

Dvije oskarovke u psihološkom trileru Mothers’ Instinct gledat ćemo u ulozi kućanica, najboljih prijateljica i susjeda, čije prijateljstvo na kušnju stavlja tragedija u kojoj sudjeluju njihovi sinovi.

Majčinstvo i ljubomora te dvije oskarovke u glavnim ulogama, više-manje je sve što je poznato o filmu Mothers’ Instinct. Zapravo, poznato je i da je ovaj psihološki triler francuskog redatelja Benoîta Delhommea remake filma na francuskom jeziku, Duelles iz 2018., koji je režirao belgijski redatelj Olivier Masset-Depasse. On je trebao režirati i novu verziju filma (na engleskom jeziku), no zbog obiteljskih obveza napustio je projekt te ga je preuzeo Delhomme. Originalni film adaptacija je pak romana “Derrière la haine” (“Behind the Hatred”) belgijske spisateljice Barbare Abel iz 2012. godine, a glavne uloge u filmu, čiji datum objave još uvijek nije poznat, tumače Anne Hathaway i Jessica Chastain.

Zaplet još uvijek tajna

Objavljen promotivni poster jasno daje do znanja da je radnja filma smještena u ’60-te godine prošlog stoljeća, a službeni sinopsis tek naslućuje o čemu će u filmu biti riječ, ne otkrivajući zaplet. Naime, u sinopsisu stoji: “Alice i Celine žive tradicionalnim načinom života s uspješnim muževima i sinovima iste dobi. Savršeni životni sklad iznenada je narušen nakon tragične nesreće. Krivnja, sumnja i paranoja udružuju se kako bi razotkrili njihovu sestrinsku vezu.”

U filmu glume prijateljice i suparnice, no privatno između njih nema rivalstva (Foto: Jean Nelson/Depositphotos.com)

Iako je početak snimanja filma bio najavljen za 2020., snimanje je započelo u svibnju prošle godine. Scenarij za film napisala je Sarah Conradt, a producenti su Kelly Carmichael, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Paul Nelson i Jacques-Henri Bronckart.

Jessica Chastain Oscara za najbolju glumicu zaslužila je ulogom TV propovjednice Tammy Faye (Oči Tammy Faye/The Eyes of Tammy Faye, 2021.), a u Mothers’ Instinct gledat ćemo ju u ulozi Alice, dok će njezinu prijateljicu (i suparnicu) Celine glumiti Anne Hathaway koja je Oscara osvojila u kategoriji najbolje sporedne glumice i u to u mjuziklu Jadnici (Les Misérables, 2013.).

Uloge njihovih muževa povjerene su američkom glumcu Joshu Charlesu te njegovom norveškom kolegi Andersu Danielsenu Lieu.

Sličan hororu iz 1962.

Govoreći o novom filmu, Jessica Chastain rekla je da ju Mothers’ Instinct na neki način podsjeća na psihološki horor triler iz 1962. Što se dogodilo s Baby Jane? (What Ever Happened to Baby Jane?), s Bette Davis i Joan Crawford u glavnim ulogama.

“Naravno, naš je film drugačiji, ali ideja, odnosno napetost između glavnih glumica je slična. Hvala Bogu, Annie i ja se slažemo, pa je situacija kod nas drugačija”, rekla je Chastain aludirajući na činjenicu da su se Bette Davis i Joan Crawford posvađale na setu filma o ženi koja želi kontrolu te njezinoj sestri paraplegičarki.

I dok tek očekujemo datum izlaska psihološkog trilera Mothers’ Instinct, Hathaway ćemo u istom žanru imati prilike gledati već od 1. prosinca za kad je najavljeno objavljivanje filma Eileen.

O autoru

O autoru