‘Poslije svega: Finale’: Hoće li romansa Tesse i Hardina uspjeti preživjeti?

Nakon uspješna četiri filma serijala ‘Poslije svega’, peti nastavak turbulentnu romansu dvoje mladih dovodi svojem kraju, no mogu li oni jedno bez drugoga?

Peti i posljednji nastavak svjetskog fenomena, otkriva kako Tessa i Hardin žive odvojene živote, nakon što je Hardin objavio svoju knjigu bez njezina znanja. Sam u Engleskoj, Hardin se odaje alkoholu i drugim štetnim navikama. Da stvari budu još gore, ima spisateljsku blokadu i možda će morati vratiti popriličan predujam koji je dobio za novu knjigu ako je uskoro ne završi. Suočen sa svojim demonima, Hardin počinje shvaćati da je jedini način na koji može krenuti naprijed i dobiti novu šansu da ponovno pridobije Tessu, taj da ispravi nepravde učinjene u prošlosti.

Poslije svega: Finale
Hero Fiennes Tiffin kao Hardin u filmu Poslije svega: Finale (Foto: Voltage Pictures)

Od njihova prvog susreta, Tessi i Hardinu život se pretvorio u vrtlog strasti, ljubavi i dramatičnih preokreta. Tvrdoglavo su se borili za ljubav, odbijajući poslušati čak i najdobronamjernije savjete, uvjereni da njihova ljubav ne priznaje nikakve granice. Cijena je, ipak, bila velika.

Prvi film koji ne prati direktno knjige

Poslije svega: Finale (After Everything) je peti po redu film franšize gdje glume Hero Fiennes Tiffin kao Hardin Scott i Josephine Langford kao Tessa Young, a priča prati njihovu burnu ljubavnu vezu. Likove i seriju knjiga na kojima se filmovi temelje stvorila je Anna Todd, dok je njoj inspiracija za romansu Tesse i Hardina bila glazba One Directiona, a kao model za lik Hardina Scotta poslužio joj je pjevač Harry Styles.

Mimi Keene kao Nathalie i Hero Fiennes Tiffin kao Hardin u filmu Poslije svega: Finale (Foto: Voltage Pictures)

Franšiza Poslije svega ima pet knjiga, no peta je zapravo prequel serijala koja prati Hardinov život prije, za vrijeme i nakon susreta s Tessom i nazvana je Before (Prije svega). Za razliku od ranijih filmova koji su radnjom (većinom) slijedili knjige i dijelili isto ime, peti film neće biti ekranizacija posljednje prequel knjige.

Prekretnica za franšizu

Poslije svega: Finale završit će priču započetu u Poslije svega: Zauvijek sretni (After Ever Happy, 2022.) i prikazat će samo neke događaje iz knjige Before, što znači da će inspiraciju crpiti iz dva književna predloška, ali imat će i dovoljno kreativne slobode. Mnogi obožavatelji su ostali iznenađeni time jer smatrano je da će Zauvijek sretni zaključiti priču Tesse i Hardina što se nije dogodilo, no uoči premijere četvrtog filma Hero Fiennes Tiffin je objavio kako je upravo završeno snimanje petog nastavka – na sveopće veselje fanova.

Poslije svega: Finale
Josephine Langford kao Tessa Young u filmu Poslije svega: Finale (Foto: Voltage Pictures)

Peti film će ipak biti finale filmskog serijala, a za njegov originalni scenarij pobrinula se redateljica Castille Landon, koja je uz ovaj peti već režirala treći i četvrti nastavak franšize. Očito je da Landon nakon tri režirana filma ima potpuno shvaćanje Hardinovog i Tessinog lika te njihova emotivna putovanja, znajući gdje ih i u kojem smjeru treba odvesti. A pokaže li se ovaj peti nastavak dovoljno popularnim kao raniji filmovi, to bi mogla biti nova prekretnica za franšizu jer dokazalo bi kako likovi mogu postojati i bez književnog predloška. O tome će kao i uvijek, najbolje odlučiti publika.

Poslije svega: Finale donosi završetak turbulentne romanse dvoje mladih ljudi, a hoće li on biti sretan ili ne, saznat će se ovog rujna u kinima.

U kinima od 14.09.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford, Louise Lombard, Stephen Moyer, Mimi Keene, Benjamin Mascolo, Cora Kirk, Nathalia Rossetti
     REŽIJA: Castille Landon
     SCENARIJ: Castille Landon
     PRODUCENTI: Mark Canton, Nicolas Chartier, Jennifer Gibgot, Aron Levitz, Brian Pitt, Courtney Solomon
     ŽANR: drama, romansa

     O autoru

     O autoru