‘Igre gladi: Balada pjevica i zmija’: Uspon Coriolanusa Snowa počinje ovdje

Prequel originalnih filmova vodi gledatelje na 10. Igre gladi gdje je mladi Coriolanus Snow postao mentor natjecateljici te promijenio svoj i živote sviju.

Ovo su desete Igre gladi, smještene 64 godine prije prvog filma. Lucy Gray Baird predstavlja siromašni Okrug 12, a 18-godišnji Coriolanus Snow je njezin mentor. Izgledi su protiv njega, Lucy ne predviđaju pobjedu, ali nakon što prkosnom pjesmom tijekom ceremonije žetve uspije zaokupiti pažnju cijelog Panema, Snow pomisli da bi možda mogao okrenuti šanse u njihovu korist. Ujedinjujući svoju teatralnost i novootkrivenu političku mudrost, Snow i Lucy utrkuju se s vremenom kako bi preživjeli i otkrili tko je pjevica, a tko zmija.

Igre gladi Balada pjevica i zmija
Kadar iz filma Igre gladi: Balada pjevica i zmija (Foto: Lionsgate)

Negativac postaje pozitivac

Kako negativca kojeg se mrzilo u svim dosadašnjim nastavcima franšize učiniti protagonistom nove priče i da svi gledatelji navijaju za njega? Na to pitanje će odgovoriti novo (ili možda staro) poglavlje Igara gladi koje će vratiti vrijeme 64 godine unatrag i pokazati tko je bio Coriolanus Snow prije nego je postao tiranski vladar kakvog svi znaju. Film je dobar koliko i njegov negativac, a Snowa se s užitkom mrzilo u prva četiri filma gdje je Katniss Everdeen označila kraj njegove vladavine. Iza svega što je činio ipak se skriva jedna složenija osoba i njena priča koja ove jeseni dolazi na velike ekrane.

Povratak redatelja serijala ‘Igre gladi’ za novi nastavak

Priču Katniss i Coriolanusa napisala je Suzanne Collins u svojem serijalu knjiga Igre gladi koje su ujedno postale i filmski hitovi, dok je posljednja knjiga Igre gladi: Balada pjevica i zmija izašla 2020. godine te će sada, tri godine nakon izlaska knjige i film ponovno vratiti publiku u Panem.

Igre gladi Balada pjevica i zmija
Kadar iz filma Igre gladi: Balada pjevica i zmija (Foto: Lionsgate)

Ovaj puta upoznat će se tvorca Igara gladi, Cascaea Highbottoma, prvi puta će se čuti pjev šojke rugalice, upoznati pretke ključnih likova iz prvih filmova i mnoštvo drugih stvari koje će sve gledatelje vraćati u originalni serijal. Panem je isti, ali u mnogočemu potpuno drukčiji.

Kao redatelj novog filma vraća se Francis Lawrence koji je režirao posljednja tri nastavka serijala izuzev prvog filma Igre gladi, i ako netko poznaje taj svijet i ima iskustva za dočarati Panem i okrutno natjecanje, tada je to Lawrence. Scenarij su napisali Michael Lesslie i oskarovac Michael Arndt koji iza sebe ima hitove poput Ratovi zvijezda: Sila se budi (Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, 2015.), Igre gladi: Plamen (The Hunger Games: Catching Fire, 2013.) i Mala miss Amerike (Little Miss Sunshine, 2006.).

Igre gladi Balada pjevica i zmija
Kadar iz filma Igre gladi: Balada pjevica i zmija (Foto: Lionsgate)

Glumci u Panemu

Mladog Corilanusa Snowa glumi Tom Blyth, Rachel Zegler je natjecateljica 12. okruga kojoj je Snow mentor, Hunter Schaffer je u ulozi Coriolanusove rođakinje Tigris Snow, a Ashley Liao glumi Coriolanusovu prijateljicu s akademije Clemensiu Dovecote. Tvorca Igara gladi Cascaea Highbottoma tumači Peter Dinklage, Viola Davis je dr. Volumnia Gaul koja kreira igre i stvara eksperimentalna oružja, dok Jason Schwartzman glumi domaćina 10. Igara gladi Lucretiusa Flickermana, pretka Caesar Flickerman iz prva četiri filma.

Uz kreatoricu svijeta Panema koja stoji iza novog filma kao producentica i stare, iskusne ekipe iza kamere, odličnu glumačku postavu i intrigantnu priču, Igre gladi: Balada pjevica i zmija može biti samo još jedna pobjeda za Coriolanusa Snowa.

U kinima od 16.11.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Tom Blyth, Rachel Zegler, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Viola Davis, Peter Dinklage, Ashley Liao
     REŽIJA: Francis Lawrence
     SCENARIJ: Michael Lesslie, Michael Arndt, Suzanne Collins (knjiga)
     PRODUCENTI: Nina Jacobson, Francis Lawrence, Brad Simpson
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Suzanne Collins, Jim Miller, Tim Palen, Mika Saito
     ŽANR: akcija, avantura, drama, sf, triler

     O autoru

     O autoru