‘Shrek 5’ stiže na ljeto 2026., a vraćaju se i originalni glumci

Pripremite baklje i vile jer ‘Shrek 5’ stiže u kina diljem svijeta u ljeto 2026. na 25. godišnjicu originalnog filma.

Već se neko vrijeme šuška o petom filmu omiljenog ogra i njegove ekipe iz bajki, no tek je danas stigla službena najava od studija kako Shrek 5 stiže u kina na 25. godišnjicu originalnog filma.

Povratak u Daleko, daleko kraljevstvo i Shrekovu močvaru očekuje se 1. srpnja 2026., a za novi nastavak vraća se i originalna glumačka postava koju čine Mike Myers, Cameron Diaz i Eddie Murphy. Studio DreamWorks koji stoji iza Shreka i Mačka u čizmama, kao i franšiza Kung Fu Panda, Kako izdresirati zmaja, Trolova i mnogih drugih, danas je na X-u objavio kako Shrek 5 stiže na ljeto 2026.

“Ne previše daleko, daleko… @Shrek 5 dolazi u kina 1. srpnja 2026. s Mikeom Myersom, Eddiejem Murphyjem i Cameron Diaz.”

Eddie Murphy najavljuje kako Magarac dobiva svoj film

Prošle godine tijekom promocije za film Super Mario Bros. Film (The Super Mario Bros. Movie, 2023.), direktor i osnivač Illuminationa Chris Meledandri najavio je kako se nadaju okupiti staru ekipu za peti Shrek film. Sve do prije par tjedana nije bilo previše informacija po tom pitanju dok Eddie Murphy za Collider nije potvrdio kako se film već snima, kao i to da Magarac dobiva svoj vlastiti film.

Počeli smo snimati Shreka 4 ili [Shreka] 5 prije par mjeseci. Napravio sam to, snimio sam prvi čin, i radit ćemo na njemu ove godine, završit ćemo to. Shrek izlazi, a Magarac će imati svoj film. Snimit ćemo i Magarca. Dakle, radit ćemo na Shreku, radit ćemo i na Magarac [filmu].”

Na pitanje radi li se istovremeno na oba filma, Murphy je odgovorio kako to nije slučaj. Prvo će izaći Shrek 5, a nakon njega stiže i film o Magarcu.

Prvi ‘Shrek’ film u 16 godina

Shrek franšiza jedna je od omiljenih u svijetu animiranog filma koja je publiku osvojila svojim pomalo bezobraznim, crnim humorom i satiričnim pogledom na likove iz bajki. Ukupno je snimljeno 4 Shrek filma i 2 spin-offa o Mačku u čizmama. Dok je posljednji Shrek film izašao 2010. godine nakon čega su se glumci poput Cameron Diaz i Mikea Myersa povukli iz filmske industrije na neko vrijeme, lik Mačka u čizmama je držao franšizu aktualnom. Mačak u čizmama: Posljednja želja (Puss in Boots: The Last Wish) izašao je u prosincu 2022. godine te oduševio publiku i kritičare koji su samo čekali na povratak u Daleko, daleko kraljevstvo.

Cjelokupna Shrek franšiza filmova zaradila je preko 4 milijarde dolara, a s novim filmom u dolasku ta brojka će se nesumnjivo popeti u još veće visine.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru