Kako je reakcija američke publike inspirirala rad na nastavku akcijskog epa ‘RRR’

‘RRR’ je postao jedan od najvećih filmova godine – ne samo u rodnoj Indiji, već i u cijelom svijetu. A samu ideju o nastavku potaknule su reakcije američke publike na originalni film.

Akcijski ep usredotočuje se na dva stvarna indijska revolucionara, Alluri Sitarama Raju i Komaram Bheem, njihovo izmišljeno prijateljstvo i borbu protiv britanskih kolonizatora. Uz kreativne akcijske scene i nečuvene sekvence koje neprestano idu na višu razinu, RRR nije bio uspješan samo u Indiji, već i u drugim zemljama.

RRR Rise Roar Revolt
RRR © DVV Entertainment

Ogroman uspjeh filma

Redatelj S.S.Rajamouli potvrdio je da je nastavak akcijskog hita RRR u procesu nastanka, a nedavno je rekao da je reakcija svjetske publike, posebice u Sjevernoj Americi, inspirirala nastavak.

Kad god film uspije, pisci; ja, moj otac, moj bratić, sjedimo i raspravljamo o tome može li se nastaviti dalje,“ rekao je S.S. Rajamouli.

RRR
RRR © DVV Entertainment

Nova ideja za nastavak

Obično imamo neke dobre ideje jer smo opčinjeni uspjehom filma. Ista se stvar dogodila s RRR-om. Bilo je dobrih ideja, ali ne dovoljno uvjerljivih. Zatim, nakon što sam došao u SAD i vidio reakcije, pričao sam o svojim iskustvima ocu, i odjednom je moj bratić došao na ideju. Pomislio sam: ‘Opa, ovo je sjajna ideja — ovo se mora pretvoriti u scenarij!’ Pa sam zamolio oca da napiše scenarij temeljen na toj fantastičnoj ideji, a on sada radi na tome. Nakon što postane potpuna skripta, razmotrit ćemo kako dalje.“

Ujedno je potvrdio kako bi priča pratila iste likove kao iz prethodnika, ali da više od toga ne može reći. Rajamouli je objasnio da dok je publika koja pleše, viče, plješće i zviždi tijekom filma nešto što on redovito viđa u Indiji, ta ista reakcija nije baš tipična u Americi.

RRR Rise Roar Revolt
RRR © DVV Entertainment

Ples u kinu tokom filma

Vidjeti da se to događa sa zapadnom publikom je stvarno nevjerojatno!“ govori Rajamouli.
Vidio sam to iz prve ruke u New Yorku. Nisu plesali, ali su se smijali i pljeskali. Zatim smo otputovali u LA i gledao sam to u TCL Chinese IMAX kinu s gotovo 1000 ljudi, 90% od njih su bili Amerikanci. I vikali su točno onako kako bismo mi vikali u kinu. A onda se oglasila pjesma ‘Naatu Naatu’. Vidio sam ih kako dolaze i spuštaju se niz prolaz do prostora ispred ekrana i plešu. Bio sam na vrhu svijeta. I nakon toga sam to vidio mnogo puta u Chicagu, u San Franciscu… Na različitim projekcijama diljem zemlje, vidio sam istu reakciju. Bilo je stvarno, stvarno sjajno.“

RRR je trenutno najskuplji indijski film ikad snimljen, a osim što slovi kao najskuplji, svakako je i jedan od najzabavnijih i pravi kino film. Ako uspiju snimiti nastavak velik poput originala, trebao bi imati i kino distribuciju diljem svijeta jer je stvoren za veliko platno.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru