Objavljen prvi trailer za ‘Return to Silent Hill’, ekranizaciju horor video igre

Kratki teaser trailer daje uvid u ono što nas čeka u novoj filmskoj adaptaciji popularne survival horor video igre ‘Silent Hill’.

Nakon prve snimljene i hvaljene adaptacije Silent Hill (2006.) te njegovog lošijeg nastavka Silent Hill: Otkrivenje (Silent Hill: Revelation, 2012.), uskoro nam stiže treći film koji će publiku vratiti u misteriozni grad Silent Hill, no on će biti potpuno neovisan od prethodna dva filma.

Isprva se posvuda provlačila vijest kako će nadolazeći Return to Silent Hill imati premijeru na filmskom festivalu u Cannesu, ali to se nije dogodilo. Održane su jedino privatne projekcije za potencijalne distributere, što znači da smo kao publika (za sada) ostavljeni u mraku po pitanju onoga kakav je film. Dok je prije par tjedana objavljen prvi pogled na Pyramid Heada (naslovna slika članka), Konami je ipak dao uvid u ono što možemo očekivati od novog Silent Hill filma objavivši prvi teaser trailer na Twitteru/X-u. Izgleda stvarno obećavajuće, a pogledat ga možete na linku ispod budući da Konami nije postavio video nigdje dalje već isključivo na Twitter.

Redatelj kao veliki obožavatelj serijala

Redatelj Christophe Gans režirao je prvi Silent Hill iz 2006., a posao redatelja preuzeo je i za novi film. Za Konami, proizvođača i izdavača video igara Silent Hill je najpopularnija franšiza uz Metal Gear i Pro Evolution Soccer, a s redateljem Christophe Gansom vole raditi jer čovjek je veliki obožavatelj serijala Silent Hill. Prema riječima njihovih predstavnika, Gans je jedini shvatio u čemu je zapravo srž serijala i kako ga pravilno prenijeti na velike ekrane. Osim što režira Return to Silent Hill, Gans je napisao i njegov scenarij zajedno sa Sandrom Vo-Anh i Willom Schneiderom.

Novi film priču temelji na Konamijevoj video igri Silent Hill 2 (2001.) koja je najpoznatiji nastavak franšize te prati Jamesa (Jeremy Irvine), čovjeka slomljenog nakon što njegova veza s Mary (Hannah Emily Anderson), ljubavi njegova života – kobno okonča.

Nakon što ga njezino misteriozno pismo pozove natrag u Silent Hill, on pronalazi nekoć prepoznatljiv grad preobražen nepoznatim zlom. Dok James očajnički traži Mary, nailazi na zastrašujuća stvorenja i počinje otkrivati misteriju onoga što se dogodilo gradu. Ali dok silazi dublje u tamu, tajne koje otkriva vode do užasne istine, a James se bori da izdrži dovoljno dugo da spasi svoju jedinu pravu ljubav.”

Trenutno se ne zna kad bi Return to Silent Hill trebao stići u kina, ali kako je Konami počeo objavljivati vizuale iz filma, možda se dogodi da ga gledamo već do kraja ove godine. Do tada, pogledajte kako to izgleda iza scene ovog dugoiščekivanog horora u videu ispod ovog teksta.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru