Nakon više od pola stoljeća Oscar se odrekao crvenoga tepiha

“Donijeli smo odluku da idemo s tepihom boje šampanjca, a ne crvenim, jer smo toliko uvjereni da se krv neće proliti”, komentirao je voditelj Jimmy Kimmel odluku da umjesto crvenog na dodjeli Oscara bude – tepih boje šampanjca.

Iako je dodjela Oscara tek u nedjelju navečer, voditelj Jimmy Kimmel već se bacio na posao. Ispred Dolby Theatrea, gdje će biti održana svečana dodjela, vodio je ceremoniju – odmotavanja tepiha.

Naime, organizatori dodjele Oscara odlučili su da ove godine neće biti tradicionalnog crvenog tepiha. Još od 1961. filmaši su dolazili po tepihu žarke crvene boje. Sama sintagma „crveni tepih“ tako se uvriježila u javnosti, naglašavajući blještavost samoga događaja.

Neće biti krvi

Akademija filmskih znanosti i umjetnosti je zamjenu pronašla u puno decentnijem tepihu – boje šampanjca. Službeno nije obznanjeno zašto je došlo do promjene, ali voditelji Kimmel dao je svoju verziju.

“Ljudi su često pitali: ‘Hoće li ove godine biti problema? Hoće li ove godine biti nasilja?’ Mi se svakako nadamo da neće. Ali ako se nešto i dogodi, donijeli smo odluku da idemo s tepihom boje šampanjca, a ne crvenim, jer smo toliko uvjereni da se krv neće proliti“, kazao je Kimmel.

Naravno, pritom se referirao na zloglasni trenutak prošlogodišnje dodjele kada je hollywoodski glumac Will Smith na pozornici ošamario kolegu Chrisa Rocka.

Foto: Mike Baker / ©A.M.P.A.S.

O autoru

O autoru