Najljepše plaže indonezijskog otoka Balija

Za sve ljubitelje visokih temperatura, sunčanja i kupanja – ovo je štivo za vas! Iako je najveći svjetski arhipelag Indonezija poznat po otocima i mnoštvo znamenitostima, može se pohvaliti i plažama koje su svrstane među najbolje na svijetu jer tirkizno plava voda i zlatni pijesak na obalama Balija jednostavno, ostavljaju bez daha.

Sanur

Plaža Sanur idealna je plaža za obitelji s djecom. Nalazi se na istoku Balija i smatra se najpoželjnijom opcijom za sve one koji dan žele završiti slikovitim zalaskom sunca, te začiniti večer mirnom i opuštajućom zabavom.

Ovdje je ocean u najmirnijem stanju i nema velikih valova, a pristup vodi je vrlo prikladan s blagim spustom pa je mjesto apsolutno sigurno za kupanje djece. Obalno područje zaštićeno je grebenima, pa voda ostaje topla i plitka u daljini, a iako zlatni pijesak prekriva većinu plaže, njezin sjeverni dio dobiva crne nijanse zbog lokalnih vulkanskih stijena. Do plaže se može doći iz centra grada taksijem, a moguće je i unajmiti automobil ili skuter. Do drugih odmarališta i međunarodne zračne luke (udaljene 20 minuta) možete doći autobusom.

Svake godine ovdje dolazi sve više turista, pa su tako restorani, kafići i barovi na svakom koraku. Osim toga, na području plaže Sanur postoje hoteli koji se smatraju znamenitostima jer rade od osnutka plaže, prvog rekreacijskog područja na Baliju.

Jimbaran

Plaža Jimbaran poznata je po sitnom bijelom bijesku od tri kilometra, luksuznim bungalovima i svježoj ribi koju domaći ribari prodaju na lokalnoj tržnici. Najčešće fotografije s ove plaže su one sa zalaskom sunca ili s ribljeg roštilja.

Nalazi se u blizini aerodroma Denpasar, a baš kao i na plaži Sanur, valovi nisu veliki te je voda sigurna za djecu.

Kuta

Plaža Kuta najpopularnije je ljetovalište na Baliju. Sredinom prošlog stoljeća bilo je malo ribarsko mjesto, a sada privlači turiste iz cijelog svijeta.

Ovdje je glavna aktivnost surfanje. Na dugoj pješčanoj plaži iskusni surferi, ali i oni koji se tek uče ovom sportu, polaze razne škole surfanja kako bi se spretno uhvatili u koštac s velikim valovima.

Kuta Beach centar je okupljanja mladih diljem Balija. Za sve one koji su željni noćnog provoda ovo je idealno mjesto. Oko plaže se nalaze razni barovi, restorani, hoteli, ali i trgovački centri.

Pandawa plaža

Plaža Pandawa smještena je na jugu poluotoka Bukit, skrivena iza izrezbarenih vapnenačkih stijena sa zelenim “šeširima”, a nekoć se nazivala “tajnom plažom”.

Službeno, ovo mjesto je otvoreno 2012. godine i brzo je steklo popularnost među lokalnim građanima i turistima, posebice za obitelji, zahvaljujući sigurnom kupanju, kafićima, barovima i restoranima. Pandawa plaža poznata je po impresivnim liticama, te tunelima od umjetnog vapnenca za pristup oceanu. Istaknute litice su se oblikovale kako bi se oslobodio prostor za uređenje krivudavih asfaltnih cesta koje vode do plaže.

O autoru

O autoru