Najavljen nastavak ‘Lea’, no Sandlera prvo gledamo u SF drami ‘Spaceman’

Budući da Sandlerove komedije polučuju podijeljene kritike (Leo je iznimka koja potvrđuje pravilo), s nestrpljenjem se očekuje ono u čemu ga filmski kritičari najviše vole gledati – drami.

Nastavlja se suradnja Adama Sandlera i Netflixa. Naime, nakon niza filmova što ih je Sandlerova produkcija kuća Happy Madison napravila za ovaj streaming servis, izvršni direktor Ted Sarandos najavio ih je još.

Tijekom godina, ovaj se 57-godišnji glumac, ali i scenarist te producent, prometnuo u sinonim za komediju, iako su kritike u tom žanru uvijek podijeljene za razliku od onih u ostalim žanrovima, posebno drami. Suradnju s Netflixom započeo je još 2015. godine, vesternom The Ridiculous 6, a slijedili su filmovi među kojima i Priče Meyerowitza (The Meyerowitz Stories, 2017.) redatelja Noaha Baumbacha, u kojim Sandler glumi uz Bena Stillera, Dustina Hoffmana, Elizabeth Marvel i Emmu Thompson, zatim Slučajni detektivi (Murder Mystery, 2019.) u kojem mu je partnerica Jennifer Aniston, a koji je 2023. dobio i nastavak. Tu su i Uncut Gems (2019.), sportska drama Prilika života (Hustle, 2022.), akcijska komedija Rodbina izvan zakona (The Out-Laws, 2023.), “obiteljski projekt” Nisi pozvana na moju bat micvu (You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah, 2023.) te krajem prošle godine objavljen animirani film Leo u kojem Sandler naslovnom junaku posuđuje glas, ali je u film uključen i kao scenarist i producent (scenarij je napisao s Robertom Smigelom i Paulom Sadom, a uz njega producentica je i Mireille Soria). Film su režirali Robert Marianetti, Robert Smigel i David Wachtenheim. A upravo je taj posljednji film generator daljnje suradnje.

Najgledaniji originalni animirani film

Naime, Ted Sarandos najavio je njegov nastavak što i ne čudi s obzirom na podatak da je film objavljen 21. studenoga 2023. te je vrlo brzo došao do najgledanijeg originalnog animiranog filma u povijesti tog streaming servisa, a Sandleru je donio i niz pozitivnih kritika.

“Trenutačno užurbano radimo na nastavku Lea. Ljudi ga vole, baš kao što je bio slučaj i s filmom The Sea Beast. I sam sam oduševljen Leom“, rekao je Sarandos za The Wrap.

Adam Sandler posudio je glas vremešnom gušteru Leu (Foto: Netflix)

Naslovni junak je 74-godišnji gušter, pilasti premosnik, koji sa svojim prijatelje, kornjačom Squirtleom, živi u razredu jedne osnovne škole. Nakon što Leo slučajno načuje da pilasti premosnici žive 75 godina, on odluči pobjeći iz kaveza kako bi ostvario svoje snove dok još ima priliku…

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Iako najpoznatiji po komedijama, Sandler je u posljednjih deset godina najviše uspjeha imao upravo izvan ovog žanra. Osim Lea, posebno pohvalila Uncut Gems (ocjena kritičara Rotten Tomatoes – 91%), Prilika života (93%), dok je komedija Nisi pozvana na moju bat micvu, unatoč zamjerkama da u njoj glumi cijela Sandlerova obitelj – supruga Jackie, i njegove kćeri, Sadie i Sunny – dobila najbolje ocjene u žanru komedije.

     U svemiru rješava zemaljski problem

      Uskoro stiže njegov novi projekt, SF drama Spaceman u kojem tumači glavnu ulogu, a ostatak glumačke ekipe čine Paul Dano, Carey Mulligan, Kunal Nayyar, Lena Olin i Isabella Rossellini.

     Riječ je o astronauti koji odlazi na šestomjesečnu solo misiju u svemir te shvaća da mu nedostaje trudna supruga i da će njegova misija možda doći do važnih podataka za znanost, ali će istovremeno uništiti ono njemu najvažnije – brak. U njegovim nastojanjima da pod svaku cijenu spasi brak, prihvaća pomoć tajanstvenog drevnog bića koje pronalazi u mračnim kutcima svoga broda…

     Film je režirao švedski redatelj Johan Renck, poznat po režiji serije Černobil (2019.), a scenarij je, prema romanu ” Spaceman of Bohemia”, češkog pisca Jaroslava Kalfařa, napisao Colby Day.

     Film će premijeru imati u veljači na ovogodišnjem Berlinaleu, a od 1. ožujka bit će ga moguće gledati na Netflixu.

     O autoru

     O autoru