‘Golfbrejker 2’: Adam Sandler vraća se na golf teren

Potvrđen je nastavak kultne sportske komedije Golfbrejker iz 1996. Adam Sandler reprizirat će glavnu, baš kao i oni snenarističku ulogu koju (opet) dijeli s Timom Herlihyjem.

Dramskim ulogama u filmovima Spaceman (2024.), Prilika života (Hustle, 2022.) i Uncut Gems (2019.), Adam Sandler pokazao je da nije odličan samo u komedijama, a sad je najavio povratak “korijenima”. Naime, Netflix je potvrdio da će se Sandler pojaviti u kultnoj ulozi koja ga je, baš kao i ona Billyja Madisona u istoimenom filmu iz 1995. i učinila poznatim komičarem, te je tako ono o čemu se već godinama priča napokon dobilo i službenu potvrdu. Dakle, sprema se nastavak sportske komedije Universalove Golfbrejker (Happy Gilmore, 1996.) u kojoj smo Sandlera gledali u ulozi Happyja Gilmorea, lošeg hokejaša s “kratkim fitiljem” koji otkriva da ima izuzetan talent za golf. Nakon što njegova baka (Frances Bay), zbog poreznog duga, izgubi kuću, Happy odlučuje iskoristiti svoj novootkriveni talent kako bi zaradio dovoljno novca kako bi joj vratio kuću, a na putu do uspjeha, suočava se s brojnim izazovima i sukobljava s arogantnim profesionalnim golferom Shooterom McGavinom (Christopher McDonald).

Jubilarna suradnja

No, nije to samo zabavna sportska priča, nego i priča o upornosti, ljubavi prema obitelji i pronalaženju uspjeha na neobičnim mjestima. Ne čudi stoga da je film postigao veliki komercijalni uspjeh (utrostručio je produkcijski budžet) unatoč podijeljenim kritikama. Osim toga, upravo je Golfbrejker označio smjer karijere Adama Sandlera i učinio ga jednim od najpoznatijih komičara svoje generacije, a uloga Happyja Gilemorea do danas je ostala jedna od njegovih najpoznatijih uloga.

Filmsku uspješnicu iz 1996. režirao je Dennis Dugan, redatelj poznat po suradnji sa Sandlerom. Naime, njih su dvojica surađivala u čak devet filmova – Golfbrejker, Tata od formata (Big Daddy, 1999.), Klupa uzvraća udarac (The Benchwarmers, 2006.) u kojem Sandler ne glumi, ali je producent, zatim Chuck, sada možete poljubiti Larryja (I Now Pronounce You Chuck & Larry, 2007.), Zohan je zakon! (You Don’t Mess with the Zohan, 2008.), Starci (Grown Ups, 2010.), Moja lažna žena (Just Go with It, 2011.), Ludi blizanci (Jack and Jill, 2011.) te Starci 2 (Grown Ups 2, 2013.).

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Uigrani tim

     Scenarij za Golfbrejkera napisali su Tim Herlihy i Adam Sandler, također jako dobri suradnici. Naime, njih dvojica zajedno potpisuju i scenarije za filmove Billy Madison, Vodonoša (The Waterboy, 1998.), Tata od formata, Vražji Nicky (Little Nicky, 2000.), Starci 2, The Ridiculous 6 (2015.), Hubie spašava Noć vještica (Hubie Halloween, 2020.), a Sandlera smo gledali i u filmovima Luda vjenčanja (The Wedding Singer, 1998.), Slučajni milijunaš (Mr. Deeds, 2002.), Priče za laku noć (Bedtime Stories, 2008.), Pikseli (Pixels, 2015.) za koje je scenarij napisao Tim Herlihy – sam ili u koautorstvu s kolegama.

     O nastavku Golfbrejkera Sandler je govorio još 2021., tad je napomenuo da je razmišljao o tome da potencijalni zaplet temelji na seniorskom turniru u golfu.

     Hoće li tako uistinu biti, vidjet ćemo, a ono što je do sada poznato jest da je scenarij u razvoju te da na njemu, baš kao i u originalnom filmu, rade Tim Herlihy i Adam Sandler. I Christopher McDonald potvrdio je da će reprizirati svoju ulogu, a hoće li Dennis Dugan biti redatelj, još uvijek nije poznato.

     Nažalost, neki su glumci, koje smo gledati u filmu iz 1996., u međuvremenu preminuli. Ove godine (1. veljače) preminuo je Carl Weathers koji je u filmu tumačio bivšeg profesionalnog golfera i Happyjevog trenera, još 2011. umrla je i Frances Bay koja je tumačila Happyjevu baku, a nekoliko mjeseci uoči svog 100. rođendana lani je preminuo i legendarni televizijski voditelj Bob Barker koji je imao cameo ulogu u filmu.

     Nastavak kultne komedije dio je Sandlerovog ugovora s Netflixom vrijednog 250 milijuna dolara.

     O autoru

     O autoru