Margot Robbie najavila pauzu od glume, ali i otkrila u čijem bi filmu voljela glumiti

Zvijezda filma Barbie svjesna je da popularnost treba “dozirati”. Zbog toga posvetit će se producentskom poslu, priželjkuje onaj redateljski, ali i nada se ulozi u filmu Emeralde Fennell.

Australska glumica Margot Robbie od 2022. jedna je od najplaćenijih glumica, a prošlogodišnji hit Barbie, ovu je 33-godišnjakinju učinio još bogatijom i traženijom.

Ne čudi stoga što je mlada glumica u razgovoru za Gossip Herald priznala da razmišlja o – pauzi.

“Mislim da je svima trenutno vjerojatno muka kad me vide. Možda bih trebala nestati s ekrana na neko vrijeme. Ako se prerano pojavim u nekom filmu, ljudi bi vjerojatno rekli: ‘Opet ona?! Gledali smo je cijelo ljeto, ne želimo opet!‘”, rekla je Robbie te dodala da razmišlja više se posvetiti producentskom poslu.

Zahvaljujući tvrtki LuckyChap Entertainment, koju je 2014. osnovala s Tomom Ackerleyjem, Joseyjem McNamarom i Sophijom Kerr, sasvim je razumljiva ta njezina namjera. Ipak, glumica je jasno dala do znanja da bi se željela okušati i kao redateljica te da to njezina želja već posljednjih sedam godina.

Oduševljena mladom redateljicom

“Imala sam sreću raditi s brojnim sjajnim redateljima i učiti od njih. Zato često, kad razmišljam o nekom dobrom projektu, zapravo pomislim: ‘Zar ne bi bilo sjajno glumiti u tom filmu pa da mogu vidjeti kako redatelj radi?'”, priznala je Robbie.

A u razgovoru za Deadline, glumica je posebno istaknula 38-godišnju redateljicu Emerald Fennell. Naime, LuckyChap Entertainment producirao je oba dugometražna filma koja je ova redateljica snimila – Djevojku koja obećava (Promising Young Woman, 2020.) i Saltburn (2023.) – pa ne čudi da joj je postavljeno pitanje bi li boljela glumiti u njezinom filmu.

Emerald Fennell u ‘Kruni’ smo gledali kao mladu Camillu Parker-Bowles (Foto: Netflix)

“Naravno, voljela bih! Zapravo potrebna je velika doza samokontrole da ne zgrabim sve uloge iz njezinih scenarija. No, nismo s tim ciljem osnovali producentsku kuću. Isto tako, nismo od onih koji koče produkciju, nego kad Emerald ima spreman scenarij, produkcija može početi. Nemamo običaj puštati da scenarij ‘odleži’ neko vrijeme. Osim toga, uzbudljivo je raditi drugim glumicama. Dakako, kao producenti imamo “listu želja” glumaca, a kad Emerald preda scenarij, znamo da bismo glumce s te liste mogli i dobiti”, rekla je Robbie.

Svestrana i uspješna glumica i filmašica

Već prvi film ove mlade redateljice polučio je velili uspjeh. Osim što ga je režirala, Emerald Fennell je napisala i scenarij za Djevojku koja obećava, te je bila i dio producentskog tima. Njezin redateljski debi odmah joj je priskrbio Oscara za najbolji originalni scenarij, ali i nominacije u kategorijama najbolji redatelj i najbolji film.

Pozitivne kritike dobio je i njezin drugi film, Saltburn, u kojem glavnu ulogu tumači Barry Keoghan.

Prije negoli se posvetila redateljskom poslu, Emerald Fennell glumila je u nizu filmova i serija. Tako je glumila u filmovima Albert Nobbs (2011.), Ana Karenjina (2012.), Dankinja (The Danish Girl, 2015.), a gledali smo je i kao Camillu Parker-Bowles u seriji Kruna (The Crown (2016.–2023.).

O autoru

O autoru