Macaulay Culkin dobio zvijezdu na Stazi slavnih, filmska mama ovaj put ga nije zaboravila

Svečanost otkrivanja zvijezde na holivudskoj Stazi slavnih značila je, nakon više od tri desetljeća, ponovni susret Culkina koji je glumio Kevina i njegove filmske mame, Catherine O’Hara.

Početak adventa obilježio je i “visoku sezonu” božićnih filmova. Bez obzira na to koliko ste ga do sada puta pogledali (ne, nije uopće pitanje jeste li ga gledali), klasik iz 1990., barem jedan njegov, ili dio nastavka u kojima je glavni lik nestašni Kevin McCallister, pogledat ćete i ove godine. Naime, Sam u kući (Home Alone), redatelja Chrisa Columbusa, prometnuo se u neupitni božićni klasik koji uvijek iznova kuću ispunjava smijehom i predstavlja zabavu za sve generacije.

A dan uoči početka adventa, odano je veliko priznanje glumcu koji je tumačio domišljatog Kevina. Naime, američki glumac Macaulay Culkin dobio je zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih u Los Angelesu čime mu je odano priznanje za njegov doprinos filmskoj industriji čiji je dio postao vrlo rano te smatra najvećom dječjom zvijezdom nakon Shirley Temple.

Za danas 43-godišnjeg Culkina bio je to vrlo emotivan trenutak, a dodatno “toplinu oko srca” izazvala je prisutnost njegove filmske mame, Catherine O’Hara, koja ga, za razliku od Kevina, nije zaboravila.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Svečanost odavanja velikog priznanja Macaulayju Culkinu bila je prilika da se glumac koji je svoje najbolje filmove snimio kao dječak, i njegova kolegica koja je upravo završila snimanje nastavka Bubimira 2 (Beetlejuice 2), ponovo susretnu nakon više od 30 godina.

     Dakako, ona tom prilikom nije štedjela na pohvalama za svog mlađeg kolegu.

     (Foto: X)

     “Ovog prekrasnog čovjeka su kao 10-godišnjaka nazivali superzvijezdom, glumcem koji jamči zaradu, a nakon nekoliko godina i najzgodnijim mladićem u Hollywoodu. Kako se netko može nositi s time? Pa, rekla bih, da mora imati određenu kvalitetu. Ono nešto što je scenarist filma Sam u kući, John Hughes, prepoznao u tebi, tvoj smisao za humor koji je nepogrešiv znak inteligencije djeteta i ključ za preživljavanje u svakoj dobi”, rekla je O’Hara na svečanosti.

     “Macaulay, čestitam. Zaslužuješ svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih i hvala ti što si i mene, svoju filmsku mamu koja te je ostavila samu kod kuće, ne jednom, već dvaput, uključio u ovu lijepi događaj”, rekla je Catherine O’Hara.

     Osim Kevinove mame, na svečanosti je govorila Natasha Lyonne s kojom je Culkin glumio u biografskoj kriminalističkoj drami Party Monster (2003.), a sam Culkin svoj e govor zahvale zaključio dobro poznatim citatom iz filma Sam u kući 2 – “In the spirit of the holiday season, merry Christmas, ya filthy animals” (“Sretan Božić, prljava životinjo!”).

     O autoru

     O autoru