Emily Blunt želi snimiti film koji bi podigao svijest o mucanju

Britanska glumica posebno je osjetljiva na ovaj problem i traume koje, zbog svoje okoline, proživljavaju osobe koje mucaju jer je i sama, kao dijete, imala taj problem.

S obzirom na brojne filmove u kojima je u proteklih nekoliko godina tumačila glavne uloge, rekli bismo da jedino što Emily Blunt želi je – godišnji odmor. Ipak, sa završetkom SAG-AFTRA štrajka 40-godišnja glumica vratila se razgovorima s novinarima i podcasterima, no umjesto promoviranja svojih filmova objavljenih tijekom štrajka, ili pak onih čije objavljivanje tek očekujemo, Blunt je najviše pričala o projektu koji bi tek željela raditi.

Naime, ženska zvijezda Oppenheimera rekla je da bi rado snimila film o osobi koja muca. Osim što bi time doprinijela edukaciji i svjesnosti drugih o mucanju, na to ju motivira i činjenica da je i sama u mladosti imala taj problem.

A da je riječ o problemu koji pogađa uistinu velik broj ljudi, najbolje ilustrira podatak Nacionalnog instituta za gluhoću i druge komunikacijske poremećaje (NIDCD) prema kojemu u SAD-u muca oko 3 milijuna ljudi.

Izrazito motivirana

Svoju želju za jedan od sljedećih filmskih projekata otkrila je u BBC-jevom podcastu “Woman’s Hour”.

“Jedini film koji bih još svakako željela snimit je o osobi koja muca. To je nešto čemu bih se s puno strasti posvetila jer uistinu želim destigmatizirati osobe s tim problemom te svima ostalima pomoći razumjeti emocionalnu traumu koji imaju osobe koje mucaju, a koje netko tko tečno govori ne može ni zamisliti.

Čak 80 milijuna ljudi diljem svijeta muca. Dakle, riječ je o ogromnom problemu o kojemu se s jedne strane još uvijek malo govori, a s druge strane predstavlja najčešću zabavu okoline osobe koja muca ne shvaćajući koliko emocionalnu štetu nanose toj osobi”, objasnila je Blunt zašto bi željela snimiti film s tom tematikom.

A da joj do toga baš stalo, dala je do znanja time što je većinu vremena govorila o tom, još uvijek vrlo dalekom filmskom projektu, a ne o onim koje zbog štrajka nije bila u mogućnosti promovirati. K tome, Emily Blunt je i članica Američkog instituta za mucanje (AIS), neprofitne organizacije koja pruža terapiju i podršku djeci i odraslima koji se bore s mucanjem. AIS nastoji pružiti pristupačne usluge svima koji mucaju, ne samo onima na području SAD-a, a Blunt je o toj organizaciji i njezinim ciljevima govorila i u videu objavljenim u siječnju ove godine kojim ujedno najavila AIS-ovu godišnju dobrotvornu gala večeru.

Sljedeće godine gledat ćemo ju, s Ryanom Goslingom, u akcijskom komediji ‘The Fall Guy’
(Foto: Universal Pictures)

Osim Blunt, članovi AIS-a su i kantuatorica Carly Simon koja je 1977. snimila pjesmu “Nobody Does It Better” za film o Jamesu Bondu Špijun koji me volio (The Spy Who Loved Me), glumac Austin Pendelton (Krati spoj/Short Circuit, 1986.; Moj rođak Vinny/My Cousin Vinny, 1992.; Kako preskočiti Božić/Christmas with the Kranks, 2004.) te scenarist Barry Blaustein (Princ otkriva Ameriku/Coming to America, 1988.; Boomerang, 1992.; Luckasti profesor/The Nutty Professor, 1996.).

Trileri i komedije

A dok čekamo vidjeti Emily Blunt u filmu koji silno želi snimiti, možemo uživati u ovogodišnjim njezinim hitovima. Riječ je o već spomenutom biografskom trileru Oppenheimeru Christophera Nolana u kojem je glumila uz Cilliana Murphyja, ali i kriminalističkom trileru Pain Hustlers, redatelja Davida Yatesa u kojem pak ostatak glumačke ekipe čine i Chris Evans, Andy García, Catherine O’Hara te Jay Duplass.

U svibnju 2024. trebala bi biti objavljena akcijska komedija Davida Leitcha, The Fall Guy, u kojoj glavnu ulogu tumači uz Ryana Goslinga, a istog mjeseca bi trebala biti objavljena i fantastična komedija njezinog supruga, Johna Krasinskog, IF, u kojoj pak glume Ryan Reynolds, John Krasinski, Fiona Shaw, Cailey Fleming, Louis Gossett Jr. i Alan Kim, dok glasove posuđuju Phoebe Waller-Bridge, Steve Carell, Matt Damon, Emily Blunt, Maya Rudolph, Vince Vaughn, Sam Rockwell, Sebastian Maniscalco, Christopher Meloni, Awkwafina, Jon Stewart i Richard Jenkins.

O autoru

O autoru