Koliko poznajete animirane junake?

Od Mickeya preko Shreka i Jerryja do Mačka – znate li sve o junacima aniniranih filmova? Iskušajte svoje znanje u našem kvizu, a možda osvojite i nagradu!

Mickey Mouse, vjerojatno najpoznatiji animirani lik na svijetu, prvi put se u javnosti pojavio 1928. u filmu "Parobrod Willie". No, tko ga je stvorio?

Bugs Bunny, iliti na hrvatski Zekoslav Mrkva, najpoznatiji je, pak, među animiranim zečevima. Njegova poštapalica „What's up, Doc“, na hrvatski je prevođena kao:

Matt Groening stvorio je 1989. animiranu TV seriju "Simpsoni". Danas je ona u 34. sezoni i ponosno drži rekord za najdugovječniju američku TV seriju. U početku je fokus priče bio na mlađem članu obitelji, Bartu, no s godinama najveću popularnost ipak je dosegnuo pater familias. Njegovo ime je?

Vjerni Shrekov pratitelj je flambojantni Mačak. No, krenuo je on i u svoje avanture. Tako je u kina došao film "Mačak u čizmama: Posljednja želja", gdje Mačak doživi šok nakon što shvati da se previše zabavljao. Naime, od svojih devet života potrošio je čak:

Veliko zeleno čudovište Shrek već više od tri desetljeća ne straši, nego zabavlja najmlađe – prvo kao književni, a zatim i kao animirani lik. No, što je zapravo Shrek?

Ime i prezime
Email

Kinofilm je osigurao poklon za onoga tko najbrže točno riješi kviz. Dobitnik će osvojiti platnenu torbu s motivima iz animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja. Dobitnika nagrade objavit ćemo 16. prosinca 2022.

DOBITNIK:

Najbrže i najtočnije odgovorio je Luka Brletić. Sretnog dobitnika obavijestit ćemo mailom, a svima ostalima zahvaljujemo na igranju.

Torba s motivima iz animiranog filma Mačak u čizmama: Posljednja želja

O autoru

O autoru