Koliko dobro poznajete obitelj Frankenstein?

Dolaskom horor komedije Lisa Frankenstein u kina, vrijeme da provjerite koliko doista dobro poznajete svijet popularnog čudovišta kojeg je još 1818. osmislila književnica Mary Shelly.

Tko je zapravo Frankenstein?

Nema tu puno prepirke, najpopularniji Frankenstein na velikom platnu bio je glumac koji ga je 1931. prvi put utjelovio u filmu jednostavno nazvanom „Frankenstein“. Taj se glumac zove:

1994. u kina je došao film „Frankenstein“, u originalu „Mary Shelly's Frankenstein“, kojeg je režirao Kenneth Branagh, dok je naslovnu ulogu odigrao koji oskarovac?

Kako se zove poznati lovac na čudovišta, a među njih ubraraju i Frankensteinovo čudovište, koji je 2004. čak dobio i vlastiti film?

U kina je došla „Lisa Frankenstein“, horor komedija Zelde Williams, u kojoj naslovnu ulogu tumači Kathryn Newton. Iako naslovna junakinja nije u rodu, barem ne koliko mi znamo, sa zloglasnim znanstvenikom, ipak se posluži njegovom metodom oživljavanja leševa kako bi stvorila savršenog muškarca. Mi vas pitamo koja je osoba znakovitog imena napisala scenarij za film?

Ime i prezime
Email

O autoru

O autoru