Jer osamdesete su bile filmske godine

Jesu li to filmovi vašeg djetinjstva? Ili djetinjstva vaših roditelja? Nije važno, stavite vlastito znanje na kušnju i otkrijte koliko doista znate o filmovima iz osamdesetih.

Tko je glumio slatku djevojčicu Gertie u hitu E. T. Stevena Spielberga?

Gledali ste Top Gun. Sjećate se kako je Tom Cruise letio avionom. Sjećate se kako je zavodio Kelly McGillis? No, sjećate li se kako je bio nadimak njegovom liku, pilotu Peteu Mitchellu?

Filmski serijal Povratak u budućnost ima tri dijela. Ako ste pogledali sva tri, vjerojatno znate da u njima Michael J. Fox glumi mladića koji putuje kroz vrijeme. Ime mu je Marty, a koje mu je, prigodno, prezime?

Emilio Estevez, Paul Gleason, Anthony Michael Hall, Judd Nelson, Molly Ringwald i Ally Sheedy zauvijek će ostati poznati kao klinci iz produžne u filmu Klub ranoranilaca (netko je doista tako preveo The Breakfast Club). No, osim po sjajno glumačkoj postavi, film Johna Hughesa ostao je zapamćen i po pjesmi grupe Simple Minds. Koji je naslov pjesme?

Moj susjed Totoro jedna je od najboljih crtića svih vremena. Ako niste gledali remek-djelo Hayaoa Miyazakija odmah to ispravite, a ako imate vremena odite i pogledati prvu kazališnu adaptaciju. Predstava je postavljena nedavno, ali u kojem gradu?

Ime i prezime
Email

O autoru

O autoru