Jennie from the block na velikom ekranu

TOP 10 FILMOVA JENIFER LOPEZ, PREMA OCJENAMA ROTTEN TOMATOES

Jennifer Lopez je američka pjevačica, plesačica, modna dizajnerica i glumica. Svojim širokim spektrom talenata drži titulu devete najbogatije žene na svijetu. Iako glumi od sredine 80tih, J.Lo je 1997. godine dobila svoju breakout ulogu kada je portretirala pokojnu pjevačicu Selenu Quintanillu u filmu “Selena”, a i dalje osvaja naša srca filmom “Hustlers” koji je izašao 2019. Iz njezine filmske karijere i od preko trideset filmova u kojima je glumila, ovdje ćemo izdvojiti top 10.

10. THE CELL (2000.)
45%

Započinjemo listu filmom ”The Cell” („Ćelija“) u režiji Tarsema Singha. Ovaj SF triler s elementima horora svoje gledaoce zgraža dok ih tjera na razmišljanje što pretvara obično dijete u monstruma. Koliko zgražava, toliko nas i zapanjuje prekrasnim slika imaginarnog svijeta u koji nas uvodi i ne dopušta nam da skrenemo pogled. Estetski bogat film koji prati uvrnuti um serijskog ubojice definitivno zaslužuje mjesto na ovom popisu.

9. SHALL WE DANCE (2004.)
46%

Za one kojima se prvi film s našeg popisa činio preteškim, imamo romantični film s puno plesa, “Shall we dance” („Jeste li za ples?“) režije Petera Chelsoma. U ovom američkom remakeu japanskog filma istog imena, Lopez glumi s velikim imenima poput Richarda Gerea i Susan Sarandon. Richard Gere glumi prezaposlenog odvjetnika koji, ugledavši zanosnu instruktoricu plesa (Jennifer Lopez), upisuje njezin tečaj.

8. HOME (2015.)
51%

Tvorci filma “How to Train a Dragon” 2015. godine donose “Home” („Kod kuće“), u kojem Jennifer Lopez posuđuje glas Lucy, mami djevojčice nadimka Tip. Ova Dreamworks animacija je dirljiva priča o neobičnom prijateljstvu izvanzemaljca Oh kojega oživljuje vrckavi Jim Parson i djevojčice Tip koju oživljuje Rihanna. Film je pustolovina puna humora i garantirana je zabava za cijelu obitelj.

7. AN UNFINISHED LIFE (2005.)
52%

“An unfinished life” („U sjeni prošlosti“) je obiteljska drama puna zapleta. U ovom filmu Lopez glumi zajedno s oskarovcima Morganom Freemanom i Robertom Redfordom. Švedski redatelj filma „Što muči Gilberta Grapea“ Lasse Hallström u ovom filmu prikazuje susret djeda i unuke i građenje njihovog odnosa usred rješavanja zamršenih obiteljskih problema iz prošlosti.

6. BLOOD AND WINE (1997.)
61%

Savršen zločin Jacka Nicholsona polako se urušava, a on misli da je njegova ljubavnica Jenifer Lopez nesvjesna situacije u koju se doveo. “Blood and Wine“ („Krv i vino“) govori o lažima, dijamantima, lopovima, preljubima i svađama koje samo pojačavaju vatru ovog neo – noir trilera koji nam donosi jedan od osnivača “New Hollywood” filmskog pokreta, redatelj i producent Robert Rafelson.

5. U-TURN (1997.)
61%

U filmu “U-Turn” („Pogrešno skretanje“) Sean Pean dolazi u grad u kojemu stranci nisu dobrodošli. Ondje upadne u razne nevolje među kojima je i ljubavni trokut u kojemu se nađe s Jennifer Lopez. Lopez je u većini filmova u društvu poznatih glumaca i ovaj neo – noir triler u režiji Olivera Stonea nije iznimka, s imenima poput Billy Bob Thortona, Joaquina Peonixa, Jona Voighta, Liv Tyler i Claire Danes.

4. SELENA (1997.)
64%

Obožavana Selena Quintenilla i njezina tragična smrt malo koga može ostaviti ravnodušnim, baš poput nastupa Jennifer Lopez u ulozi koja joj je zapečatila filmsku karijeru. Biografska priča prati život i smrt pjevačice Selene Quintenillae u režiji Gregorya Nave i produkciji Abrahama Quintanillae (Seleninog oca).

3. HUSTLERS (2019.)
87%

Ova kriminalistička drama prati grupu striptizeta koje u vrijeme velike financijske krize 2007. – 2008. moraju postati vrlo kreativne kako bi došle do novca. Lopez, kakvu dosad još nismo vidjeli, oživljuje organizatoricu kriminalnog pothvata, a priča, uljepšana kinematografskom estetikom prostitucije, dovodi nas do propitkivanja društva u kojemu živimo. Film “Hustlers” („Prevarantice s Wall Streeta“) je baziran na stvarnim događajima, a redateljica Lorene Scafaria pomoću estetike filma uvodi svijet mašte.

2. ANTZ (1998.)
92%

Postoji cijeli svijet ispod našeg, a kroz film “Antz” („Mravi“) ćemo upoznati život kolonije mrava. Mrav Z nije zadovoljan svojim životom, svaki dan mu je isti, ali zahvaljujući jednoj nezgodi upusti se u avanturu života, izađe iz zemlje i dođe u svijet ljudi. Uz Jennifer Lopez, za ovu Dreamworks Pictures animaciju glasove posuđuju Woody Allen, Sharon Stone i Silvester Stallone.

1. OUT OF SIGHT (1998.)
93%

George Clooney je kriminalac, a Jenifer Lopez federalna agentica i u njihovoj igri mačke i miša postavlja se pitanje: lovi li ga zbog uhićenja, ili ljubavi? Odgovor ćemo dobiti u kriminalističkoj komediji “Out of sight“ („Daleko od očiju“). Film je u režirao Steven Soderbergh, redatelj Oceanove trilogije.

O autoru

O autoru