Universal Pictures donosi biografsku priču o Madonni

Universal Pictures je sklopio ugovor o razvoju filmske biografije svjetski poznate pjevačice Madonne. Upravo će ona vlastitu priču i režirati, a u razvoju scenarija pomaže joj i Oscarom nagrađena Diablo Cody – spisateljica filma „Juno“. Sama Madonna neće glumiti u filmu, ali će zato voditi potragu za mladom glumicom koja će je utjeloviti u fazi rane karijere. Produkciju potpisuje Amy Pascal iz Pascal Pictures produkcije.

Nakon što je napustila svoj dom u Michiganu i preselila se u New York kako bi postala plesačica, Madonna se umjesto toga pronašla u ulozi solo pjevačke umjetnice. Od trenutka kada je počela stvarati rane hitove poput „Like A Virgin“, „Borderline“ i „Lucky Star“, bilo je jasno da se Madonna razlikuje od ostalih, a njezin izgled, plesni pokreti i provokativna osobnost savršeno su odgovarali MTV-u. Ubrzo je pronašla svoj pravac prema filmu, a prvi je put uočena u „Vision Quest-u“, a zatim i u „Desperately Seeking Susan“, koji je ujedno predstavio i sjajnu pjesmu „Into The Groove“. Uvrštena je u Kuću slavnih rock and rolla 2008. godine, a postala je humanitarka na području svijesti o AIDS-u, LGBTQ prava, zalažući se za rodnu ravnopravnost i podržavajući siročad i ranjivu djecu putem svoje neprofitne organizacije Raising Malawi.

Film će ispričati priču o Madonninom putu prema zvjezdanom statusu pjevačice te ikone stila, ali i najprodavanije ženske umjetnice ikad – 335 milijuna ploča širom svijeta s najvećom solo turnejom. Tijekom svoje karijere bila je na naslovnici više od 4700 časopisa.

Ona i Cody vrlo su otvoreni na društvenim mrežama o svom napretku na filmu, a neki dan čak su i predložili da se film zove „Live To Tell“ po pjesmi iz filma „At Close Range“ iz 1986. godine.

Projekt je prihvatilo nekoliko snažnih veterana ženske Hollywoodske filmske industrije pa tako valja istaknuti predsjednicu Universal Filmed Entertainment grupe Donnu Langley te Amy Pascal koja je prije odlaska u Universal kao predsjedavajuća provela 30 godina u Sony Pictures-u.

Autor: Tin Mihaljević

O autoru

O autoru