Jenna Ortega i Amy Adams glavne su zvijezde novog projekta Taike Waititija

Novozelandski redatelj Taika Waititi adaptirat će SF roman “Klara i sunce”, objavljen 2021. koji je napisao nobelovac Kazuo Ishiguro.

Jenna Ortega trebala bi glumiti u novom filmu novozelandskog redatelja Taike Waititija. Kako piše Deadline, zvijezda serije Wednesday trebala bi se pojaviti u ambicioznoj adaptaciji SF romana “Klara i sunce”. Roman je objavljen 2021., a napisao  ga je Nobelom nagrađeni britanski pisac Kazuo Ishiguro. Prvi je to njegov roman od osvajanja prestižne nagrade 2017., u kojem je glavni lik Klara – robot napravljen s ciljem da usamljenoj djeci bude “articifial friend”.  

Unatoč  tom, naoko futurističkom pristupu, roman zapravo govori o sadašnjosti. Naime, istražuje svakodnevne, ali i onu vječitu temu – ljubav – često vrlo isprepletenu s iskorištavanjem i sebičnosti.

Film je adaptacija knjige iz 2021. godine

Jenna Ortega trenutačno ima ponuda i više nego što ih može realizirati. Tako je nedavno morala odustati od sudjelovanja u  (trenutačno problematičnom) Vrisku 7 (Scream VII). Početkom rujna gledat ćemo ju u Bubimiru 2 (Beetlejuice 2), redatelja Tima Burtona, a trenutačno je zaokupljena snimanjem druge sezone spin-off serije Obitelji AddamsWednesday. Osim toga, upravo se u kinima prikazuje provokativni triler Millerova djevojka (Miller’s Girl) u kojem glumi s Martinom Freemanom.

Uz 21-godišnju Ortegu, u filmu će glumiti i Amy Adams, 49-godišnja glumica koja je u razdoblju od 2006. do 2019. za Oscara bila nominirana šest puta za isto toliko filmova, između ostalih i u Američkim varalicama (American Hustle, 2013.) te biografskoj političkoj satiri Vice (2018.). U jesen ćemo ju pak imati prilike gledati u horor komediji Nightbitch, redateljice Marielle Heller.

Što se redatelja Taike Waititija tiče, on je krajem prošle godine objavio sportsku dramu Pun pogodak (Next Goal Wins), a svoj je redateljski obol dao i u drugoj sezoni serije Naš barjak znači smrt (Our Flag Means Death). Oscara je osvojio za najbolji adaptrirani scenarij ratne komedije Jojo Rabbit (2019.), a trenutačno, baš kao i Jenna Ortega, ima pune ruka posla. Naime, radi na serijama Interior Chinatown te Time Bandits, a planira i nove Ratove zvijezda (Star Wars).

O autoru

O autoru