Jason Momoa: “Uvijek ću biti Aquaman”

Šuškanja da napušta DC i prelazi u Marvel demantirao je havajski glumac. Tijekom festivala Sundance Jason Momoa otkrio je da se susreo sa šefovima DC filmskog studija te da imaju puno zajedničkih planova.

Čak i oni koji jako rijetko idu u kino znaju da Marvel već godinama nadmašuje DC. I dok je u stripovskom svijetu ta borba puno ravnopravnija, na velikom platnu Marvelovi junaci bez problema nadmašuju one iz DC-a.

Ni Batman ni Superman to ne uspijevaju promijeniti. A nakon spajanja Warnera i Discoveryja u megakompaniju Warner Bros. Discovery situacija je još problematičnija. Wonder Woman 3 je otkazan, a samim time iz DC svijeta otišla je Gal Gadot. Henry Cavill je prestao biti Superman, samo da bi se vratio, a onda je nakon nekoliko tjedana opet otišao. Filmski svijet DC-a jednostavno nikako da profunkcionira.

Odan DC filmskom svemiru

Rijetka svjetla točka u njemu je – Jason Momoa. Nabildani glumac s Havaja sve je 2018. oduševio kao naslovni junak u filmu Aquaman. No, i za njega se počelo šuškati da će se odreći DC-a i prihvatiti ulogu u Marvelovom svemiru. Navodno je za njega već bila spremna uloga The Thinga.

Sada je sami Momoa odlučio opovrgnuti glasine.

Jason Momoa kao Aquaman (Foto: Warner Bros. Discovery)

„Uvijek ću biti Aquaman“, kazao je Jason Momoa u razgovoru za magazin Variety. S glumcem su pričali za vrijeme festivala Sundance, a on je otvoreno izrazio svoju vjernost hollywoodskom studiju. Priznao je da se nedavno susreo s novim voditeljima studija DC Jamesom Gunnom i Peterom Safranom kako bi razgovarali o njegovoj budućnosti u DC svemiru. Naravno, u prvom planu je bio Aquaman.

Puno lijepih stvari u budućnosti

„Sve je divno“, kazao je Momoa o sastanku. “U kući sam Warner Bros., a njima se sviđa ono što radim. Pred nama je puno lijepih stvari”.

Prva među njima je Aquaman and the Lost Kingdom, drugi film iz serijala o Aquamanu. Film bi trebao doći u kina krajem prosinca.

Ipak, to nije jedino o čemu je pričao s Gunnom I Safranom. Navodno su se dogovorili da Momoa preuzme još neki lik iz DC svemira. Šuška se o superheroju Lobu, no glumac to nije htio potvrditi, ali ni opovrgnuti.

“Moglo bi biti drugih likova”, samo je zagonetno natuknuo.

O autoru

O autoru