Jason Momoa, Oscar Isaac i Gerard Butler glume u novom krimi trileru ‘In the Hand of Dante’ redatelja Juliana Schnabela

Julian Schnabel je za svoj krimi triler okupio jedne od trenutno najaktualnijih muških zvijezda Hollywooda.

Jason Momoa, Oscar Isaac i Gerard Butler predvode glumačku postavu novog krimi trilera kojeg je napisao i režirao nominiran za Oscara Julian Schnabel.

Glavnu ulogu od Johnnyja Deppa preuzeo je Oscar Isaac

Schnabelov film In the Hand of Dante trenutno je u produkciji u Italiji, a to mu je omogućeno uz privremeni dogovor  SAG-AFTRA-e koji dopušta snimanje tijekom štrajka glumaca koji je još uvijek u tijeku. In the Hand of Dante se temelji na istoimenom romanu Nicka Toschesa iz 2002., te je još 2008. godine Johnny Depp putem svoje produkcijske kuće Infinitum Nihil kupio prava na ekranizaciju. Dok se godinama planiralo da bi Johnny Depp trebao biti u glavnoj ulozi, ona je sad pripala Oscaru Isaacu, no Depp i dalje producira.

Dina 2021
Oscar Isaac i Jason Momoa zajedno u filmu ‘Dina’ (Foto: Warner Bros.)

U knjizi, kao i u nadolazećem filmu, isprepliću se dvije radnje. Jedna se odvija u 14. stoljeću i prati Dantea Alighierija u procesu pisanja Božanstvene komedije, dok se druga odvija u sadašnjosti gdje je Nick Tosches (fiktivna verzija pisca In the Hand of Dante) pozvan u kriminalno podzemlje kako bi utvrdio autentičnost navodnog originalnog Alighierijevog rukopisa te ga krade. Zvuči pomalo meta, poput filma Argylle.

Dante Alighierijev originalni rukopis ‘Božanstvene komedije’ kao pokretač radnje

Deadline je ekskluzivno objavio detalje radnje filma: “Kad se izvorni rukopis ‘Božanstvene komedije’ pojavi u kandžama krijumčarskog lanca crnog tržišta u opasnom podzemlju New Yorka, mafija poziva umornog učenjaka Nicka da provjeri autentičnost.
Preplavljen iskušenjem, Nick se suprostavi mafiji i krade rukopis u bjesomučnoj želji da dobije sve. On slijedi mračnu i nasilnu stazu od metaforičkog pakla do raja sa svojom ljubavi Giuliettom, dok se odvija paralelna priča: odiseja samog Dantea, čovjeka koji je – zarobljen u braku bez ljubavi s Gemmom i podržan samo svojim mentorstvom pod strogim intelektualcem – bježi na Siciliju i stvara svoje najveće djelo, ovjekovječujući svoju izgubljenu ljubav, Beatrice.
Vremenske linije Nicka i Dantea krivudaju odvojenim stazama, a ipak su dva čovjeka neraskidivo povezana – obojica se gube u potrazi za ljubavlju, ljepotom i samim obećanjem božanskog
.”

Opasan let 2023
Gerard Butler u filmu ‘Opasan let’ (Foto: Di Bonaventura Pictures)

Unatoč štrajkovima u Hollywoodu, ‘In the Hand od Dante’ se snima

Osim što režira film, Julian Schnabel napisao je i scenarij prema književnom predlošku Nicka Toschesa. Izvršni producenti su Martin Scorsese i Oscar Isaac, a film produciraju Jon Kilik, Francesco Melzi d’eril i Olmo Schnabel.

Dok svi čekaju da SAG-AFTRA i čelnici studija riješe štrajk koji je u tijeku kako bi se Hollywood ponovno pokrenuo, odabrani projekti poput In the Hands of Dante dobivaju zeleno svjetlo za snimanje. To je jedna od rijetkih produkcija koja je krenula svojim putem dok su druge, one velikih studija, na čekanju. Privremenim dogovorima kojim se omogućuje snimanje filmova SAG-AFTRA osigurava kinima da imaju nove filmove ako štrajk potraje, i ujedno se popularizira nezavisni film.

O autoru

O autoru