Gerard Butler se vraća svojoj ulozi u igranoj verziji filma ‘Kako izdresirati zmaja’

Gerard Butler će za igranu verziju filma ‘Kako izdresirati zmaja’ ponoviti svoju ulogu poglavice Stoika.

Kad se idući puta gledatelji susretnu sa Štuckom, Bezubicom te ostalim Vikinzima i njihovim zmajevima, stvari će izgledati prilično stvarnije. Razlog tome je što hit animirani film Kako izdresirati zmaja (How to Train Your Dragon, 2010.) postaje igrani film, a glumac koji je posudio glas u animaciji vraća se i u igranoj inačici.

Gerard Butler je poglavica Stoik

Kako prenosi Deadline, Gerard Butler će ponoviti svoju ulogu poglavice Stoika za Universalovu nadolazeću igranu adaptaciju animacije Kako izdresirati zmaja. Rijedak je slučaj da glumci koji su posudili glas animiranom liku na kraju glume i u igranoj verziji filma, no u ovom slučaju, izbor je i više nego odličan. Samom filmu će dati dodatan podsjetnik na animaciju prema kojoj je rađen, a obožavatelji su presretni zbog takve odluke. Glumca će nesumnjivo biti zabavno gledati (i slušati) ispod crvene bradurine koju Stoik ima.

Uloge Štucka i Astrid

Za razliku od Butlerovog poglavice Stoika, glumci koji su posudili glasove Štucku i Astrid se neće vratiti svojim ulogama iz očitih razloga – Jay Baruchel i America Ferrera nisu tinejdžeri što uloge zahtijevaju. No mlade zvijezde u usponu će preuzeti uloge mladih Vikinga umjesto Baruchela i Ferrere, tako da će Štucka glumiti Mason Thames a uloga Astrid je pripala Nico Parker.

Mason Thames se proslavio ulogom Finneya u hororu Crni telefon (The Black Phone, 2021.) koju će ponoviti i u njegovom nastavku, dok Nico Parker iza sebe ima hitove poput Dumbo (2019.) i The Last of Us (2023.).

Glumci Kako izdresirati zmaja
Animirani likovi i njihovi glumci u nadolazećem filmu (Foto: Universal Pictures, Lionsgate, HBO)

Redatelj animirane trilogije preuzima kormilo i na igranoj verziji filma

Gerard Butler nije jedina osoba koja se vraća za novi film, jer redatelj, scenarist i producent originalne trilogije Dean DeBlois će za igranu verziju priče biti na istim pozicijama. Njegova maksimalna uključenost u projekt obećava istu čaroliju koju su animirani filmovi donosili na velike ekrane od 2010. godine. Poput animiranih filmova, i nova verzija se zasniva na seriji knjiga Cresside Cowell koje je DreamWorks Animation prenio na velike ekrane i stvorio pop kulturni fenomen.

Trilogija filmova zaradila je preko 1,6 milijarde dolara u kinima, a osim njih franšiza se proširila na TV serije, kratke filmove, video igre, i još mnogo toga.

Originalni film prati Štucka, nesretnog mladog Vikinga koji želi loviti zmajeve poput svih u svojem plemenu, no igrom slučaja postaje prijatelj s mladim zmajem te saznaje da bi opaka stvorenja mogla biti puno više od onog što su on i bilo tko pretpostavljali.

Film Kako izdresirati zmaja najavljen je za izlazak 13. lipnja 2025.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru