‘Finestkind’: Napeta ribarska priča s poznatim glumcima

U šestom redateljskom pothvatu oskarovca Briana Helgelanda gledat ćemo Jennu Ortega i Tommyja Leeja Jonesa, a “gotička princeza” pojavit će se sljedeće godine u nastavku Bubimira te nizu novih filmova.  

Nakon što smo je u prvom dijelu ove godine gledali u Vrisku 6, Jenna Ortega vraća se na veliko platno zajedno s holivudskom legendom Tommyjem Lee Jonesom i sjajnom glumačkom postavom u Finestkindu, novom filmu oskarovca Briana Helgelanda.

Osam godina prošlo je otkad je Helgeland posljednji put sjedio u redateljskom stolcu. Naime, bio je i redatelj i scenarist biografskog filma Legenda (Legend, 2015.) koja donosi priču o braći Kray, blinzancima i gangsterima koje je odlično utjelovio Tom Hardy.

Nakon Legende, napisao je scenarij za akcijsku komediju Spenser Confidential (2020.) s Markom Wahlbergom i Winstonom Dukeom u glavnim ulogama, a dvostrukoj ulozi redatelja i scenarista vraća se dramom Finestkind u kojoj ne nedostaje akcije i misterije, baš kao i u Mističnoj rijeci (Mystic River, 2003.) za koju je bio nominiran za Oscara za najbolji adaptirani scenarij. Zlatnog kipića je pak osvojio ranije, također u kategoriji najbolji adaptirani scenarij, no za kriminalistički triler L. A. povjerljivo (L. A. Confidential, 1997.).

Priča o dva brata

Osim Jenne Ortega i oskarovca Tommyja Leeja Jonesa, u Finestkindu glume i Ben Foster, Toby Wallace, Tim Daly, Clayne Crawford te Aaron Stanford, a svi oni zajedno donose priču o dva brata (Ben Foster i Toby Wallace), odgojena u različitim svjetovima, čiji se životni putevi iznova spajaju. Oni se bave ribolovom, a teške okolnosti prisile ih da sklope dogovor s bostonskom kriminalnom skupinom. Između njih i bosanskih kriminalaca slučajno se nađe mlada žena (Jenna Ortega). Oni će učiniti sve kako bi je spasili no, na kušnji će biti odnosi na više razna – bratskoj, prijateljskoj, ljubavnoj, ali i odnosi s ocem (Tommy Lee Jones).

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Iako poznatiji kao scenarist, Helgeland je u filmskoj industriji ostavio trag i kao redatelj. Finestkind je njegov šesti redateljski projekt u koje se ubraja i srednjovjekovna akcijska komedija Legenda o vitezu (A Knight’s Tale, 2001.) s Heathom Ledgerom u glavnoj ulozi ili pak biografski film o Jackieju Robinsonu, 42 (2013.) u kojem je glavnu ulogu tumačio pokojni Chadwick Boseman.

     Ispunjen Ortegin raspored

     Što se pak zvijezde serije Wednesday tiče, Jenna Ortega imala je intenzivnu 2022. godinu. Tad je, naime, počela s prikazivanjem spomenuta serija, a osim toga, “gotička princeza” pojavila se u čak četiri horora – Vrisak 5 (Scream 5), Studio 666, X i Američki pokolj (American Carnage). Ove godine, kako smo na početku spomenuli, tempo je nešto laganiji, no nema sumnje da se 21-godišnja Ortega već prometnula u jednu od najpopularnijih holivudskih glumica koju očekuje svijetla budućnost.  

     Već je najavljeno da ćemo ju sljedeće godine, zajedno s Timom Burtonom, moći gledati u dugoočekivanom nastavku Bubimira (Beetlejuice) u kojem će glumiti kćer Lydie Deetz (Winona Ryder). Nagađa se da će glumiti i u sedmom nastavku Vriska, a sudjelovala u još četiri filmska projekta za koje se još uvijek ne zna kad će biti predstavljeni publici – komedija Death of a Unicorn u kojoj će glumiti uz Paula Rudda, Miller’s Girl redateljice Jade Bartlett, Winter Spring Summer or Fall Tiffany Paulsen te još uvijek neimenovanom filmu Treyja Edwarda Shultsa.

     Finestkind se na Paramount+ očekuje 15. prosinca.  

     O autoru

     O autoru