Znate li zašto se Rocky preziva Balboa?

Dokumentarac Sly otkriva osobu koja stoji iza mnogih poznatih uloga i franšiza, ali i detalje poput zašto se kultni filmski boksač preziva Balboa.

Već gotovo pola stoljeća sja Stalloneova zvijezda u Hollywoodu, a uskoro će biti objavljen prvi dokumentarac o ovom 77-godišnjem glumcu koji i dalje neumorno snima. Naime, moguće ga je gledati u aktualnim serijama Tulsa King (2022.-danas) i The Family Stallone (2023.-danas), a samo ove godine iza njega su i četiri filmska naslova – Creed III u kojem je ostavio trag kao producent, dok je glumačke angažmane imao u filmovima Čuvari galaksije 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3) i Plaćenici 4 (Expend4bles). Četvrti filmski naslov odnosi se na dokumentarni film Sly koji se na Netflixu očekuje 3. studenoga, a koji je i producirao.

A dokumentarac neće biti “točka na i” njegovoj bogatoj filmografiji jer je dogovoren nastavak prošlogodišnjeg filma Samaritan u kojem je glumio naslovnog junaka te bio i producent.

Ravnoteža pogrešaka i sreće

Dakle, Sylvester Stallone definitivno je glumac (ali i scenarist, redatelj i producent) koji ima materijala za “priču” o čovjeku koji stoji iza niza dobro poznatih uloga i upravo će to ovaj dokumentarac i ponuditi.

Osim trailera, “mamac” za gledanje Slyja “bacio” je i redatelj dokumentarca Thom Zimny koji je u razgovoru za “Rolling Stone” otkrio što je Stallonea inspiriralo da svom definitivno najvažnijem lik u karijeri izabere prezime Balboa. Naime, prema redateljevim riječima, iza te odluke stoji činjenica da je Stallone nekoć živio u ulici Balboa Boulevard.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     “Ovaj je dokumentarac obuhvatio sve ono što sam sa zanimanjem pratio u Stalloneovim ranim danima, a koje su i danas aktualne: vjera u sebe, snaga snova i ambicija, ali i svojevrstan slan pravljenja pogrešaka i onih trenutaka kad se nađe u pravo vrijeme na pravom mjestu. Sly je osoba koja ima vještinu kreativnost crpiti iz svoje okoline. Možda najbolji primjer za to je njegov izbor imena za Rockyja Balbou koji je prezime dobio po adresi njegovog skromnog stana na Balboa Bulevardu. Nadam se da će ovaj dokumentarac omogućiti publici da razumije Sylvestera Stallonea kao čovjeka, redatelja i umjetnika, rekao je Zimny inače poznat kao redatelj dokumentaraca o poznatim glazbenicima, ponajprije Brucea Springsteena.

     Posljednji dinosaur

     Na dokumentarac se osvrnuo i sam Stallone koji se nazvao “posljednjim dinosaurom” među akcijskim zvijezdama 80-ih godina prošlog stoljeća te istaknuo da da svoj uspjeh ne uzima zdravo za gotovo zbog čega želi većinu svog preostalog života provesti s njemu najdražim osobama.

     “Smatram se posljednjim od dinosaura, znate na što mislim? I jako sam ponosan na to. Prošlo je gotovo 50 godina… To je nevjerojatno! No, ne uzimam to zdravo za gotovo i stvarno želim većinu vremena koja mi je preostala provesti sa svojim najdražima”, zaključio je Sly.

     O autoru

     O autoru