BBC snima nogometnu TV seriju u kojoj će biti prikazana pobjeda Hrvatske nad Engleskom na Svjetskom prvenstvu

Nakon uspjeha kazališne predstave Dear England, priprema se i TV adaptacija drame o selektoru engleske nogometne reprezentacije Garethu Southgateu.

Nacionalna britanska TV kuća BBC predstavila je svjetskim novinarima svoje uzdanice za sljedeću sezonu. Riječ je o 12 prestižnih serija, sveukupno 66 sati programa, a među njima najviše je pažnje izazvala nogometna serija Dear England.

Riječ je o adaptaciji popularnog istoimenog kazališnog komada u čijem je središtu Gareth Southgate, izbornik engleske nogometne reprezentacije. Na čelu „Tri Lava“, Southgate je od 2016., a tijekom osmogodišnjeg mandata bio je nekoliko puta na pragu velikog uspjeha. Ali nijednom Engleska nije uspjela napraviti taj posljednji ključni korak. Tako je 2018. na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u produžecima izgubila 2:1 od Hrvatske.

Bolni poraz od Hrvatske

Golovima Perišića i Mandžukića, Hrvatska je ugasila engleske snove o osvajanju Svjetskog prvenstva, a ta će utakmica imati i bitno mjesto u TV seriji Dear England.  U samoj predstavi, podijeljenoj u tri čina, porazom protiv Hrvatske završava prvi čin.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Dramu je napisao James Graham, a u režiji Ruperta Goolda premijerno je izvedena u lipnju 2023. u prestižnom National Theatreu u Londonu. Izbornika Southgatea igra poznati glumac Joseph Fiennes, koji će svoju ulogu i reprizirati u TV seriji Dear England.  Sam naziv djela dolazi iz otvorenog pisma koje je Southgate napisao engleskim navijačima 2021. tijekom pandemije COVID-19.

     Iz kazališta na male ekrane

     Kazališna predstava Dear England vrlo je brzo postala londonski hit, a njezina popularnost dodatno je potvrđena ovih dana kada se snimka izvedbe prikazuje u posebno odabranim kinima diljem Engleske. Produkciju TV adaptacije potpisuje producentska kuća Left Bank Pictures, koja stoji iza hit serije The Crown.

     Joseph Fiennes dolazi iz poznate irsko-britanske obitelji – brat mu je oskarovski glumac Ralph Fiennes, a sestre redateljice Martha Fiennes i Sophie Fiennes. Joseph je svjetsku slavu stekao 1998. ulogom u romantičnoj komediji Zaljubljeni Shakespeare, a u nizu zapaženih recentnih uloga svakako se ističe lik zapovjednika Freda Waterforda u seriji Sluškinjina priča.

     Još nije poznat točan datum kada će se Dear England početi prikazivati na BBC-u.

     O autoru

     O autoru