Channing Tatum kao strip junak ‘The Maxx’?

Osim što bi glumio u filmu temeljenom na stripu i seriji ‘The Maxx’, Channing Tatum će navodno i producirati projekt kojeg oduvijek želi snimiti.

Naspram današnjeg MTV programa koji obiluje gotovo isključivo realityjima, 1990-e su imale mnoštvo animiranih serija koje se i danas smatraju kultnima. Samo neke od njih su Beavis i Butthead (1993.), Daria (1997.), Æon Flux (1991.), i The Maxx (1995.). A kako je Channing Tatum veliki fan The Maxxa, odlučio je producirati film o animiranom strip junaku.

Channing Tatum kao glavni glumac i producent ‘The Maxxa’

Prošlo je četiri godine otkad se spominjalo da će Channing Tatum s producentom Roy Leejem snimiti adaptaciju stripa i TV serije The Maxx, no nakon toga se više ništa nije čulo. Kako The Maxx nije bio službeno potvrđen, dalo se pretpostaviti kako ništa od projekta. Prije par dana javio se poznato holivudsko njuškalo Daniel Richtman s novostima o filmu, a dan nakon toga na svom Instagramu Channing Tatum je praktički potvrdio Richtmanove tvrdnje kako se radi na filmu.

The Maxx
MTV serija ‘The Maxx’ (Foto: MTV Animation)

O moj Bože, toliko sam uzbuđen zbog ovoga da ne mogu ni objasniti. The Maxx!!!! Ovo je moja ljubav iz djetinjstva. Uistinu briljantna genijalna kreacija Sama Kietha. Kad sam bio kažnjen i kad mi nije bilo dopušteno gledati TV, ovo je bio crtić na MTV-jevom Odditiesu zbog kojeg bih sve riskirao. Iskrao bi se iz kreveta, upalio ga i molio se da me ne uhvate. Čak i danas nakon toliko vremena izgleda kao da je ispred svog vremena. Njegovi likovi… The Maxx, Julie Winters i Mr. Gone naučili su me stvarima o životu. Zasadio je složene ideje u mom mladom umu koje su imale dubok učinak na moj pogled na svijet i uloge koje igramo. To sam tek kasnije intelektualno shvatio. Jedva čekam dati mu život i pokušati ga prenijeti generacijama koje su ga propustile.”

O čemu je ‘The Maxx’?

The Maxxa je stvorio scenarist i ilustrator Sam Kieth, a priča je pratila avanture Maxxa, koji se pojavljuje u stvarnom svijetu i u alternativnoj stvarnosti, Outbacku. U stvarnom svijetu, on je beskućnik koji živi u kutiji, ali u divljini Outbacka, on je moćno maskirano biće koje je zaštitnik Kraljice džungle. U stvarnom svijetu, ona je socijalna radnica i volonterka Julie Winters koja pomaže beskućniku, nesvjesna da alternativna stvarnost postoji i vrši opasan utjecaj na njezin život. Glavni negativac je manijakalni Mr. Gone, serijski ubojica i silovatelj koji upravlja vojskom čudovišnih Isza, a od kojeg Maxx pokušava zaštititi Julie u oba svijeta.

Batman/The Maxx
Batman/The Maxx: Arkham Dreams (Foto: IDW Publishing)

Serijal je poznat po tome kako je s lakoćom uspio kombinirati fantasy i doista uvrnuta događanja te likove, dok je s druge strane čvrsto stajao nogama na zemlji i bavio se prilično ozbiljnim temama.

The Maxx je kao strip izlazio od 1993. do 1998. godine, a serija od 13 epizoda je emitirana na MTV-u 1995. godine. Posljednje pojavljivanje lika The Maxxa je bilo u crossover stripu s Batmanom 2018. godine.

Crystal Moselle kao scenaristica i redateljica

Prema Danielu Richtmanu, Channing Tatumov film o The Maxxu našao je studijski dom u Paramountu, a scenarij i režiju treba preuzeti Crystal Moselle koja je snimila filmove Skate Kitchen (2018.), The Wolfpack (2017.) i seriju Betty (2020.). Tatum je navodno potpisao za glavnu ulogu u filmu, a producirat će ga putem svoje producentske kuće Free Association zajedno s Royem Leejom i njegovom Vertigo Entertainment.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru