Redatelj filma ’47 Ronin’ potrošio dobiveni budžet Netflixove serije na kriptovalute i Rolls Royceove

Kakav je osjećaj kad uložiš 55 milijuna dolara u seriju a ne dobiješ niti jednu snimljenu epizodu, Netflix je saznao na teži način.

Redatelj Carl Erik Rinsch je od Netflixa dobio 55 milijuna dolara za snimanje 13 epizoda svoje sf serije, no iskoristio je priliku i krenuo trošiti dobivene novce na stvari koje nemaju veze s Netflixom, a još manje najavljenom serijom.

Milijuni isplaćeni za snimanje, ali bez rezultata

Kad je potražnja za streaming porasla 2018. godine, Carl Rinsch ugrabio je priliku za snimanje serije koju su on i njegova žena Gabriela Rosés Bentancor osmislili, te je ideju sf serije Conquest koja govori o umjetno stvorenim ljudima, prezentirao potencijalnim kupcima. Dok su za projekt bili zainteresirani HBO, Hulu, Apple i YouTube, Conquest je Amazon skoro otkupio, no Netflix je bio brži i idejna serija pripala je njima. Možda bolje da se nisu žurili, jer do danas nisu dobili niti jednu epizodu serije.

Netflix je Rinschu isplatio 44 milijuna dolara za snimanje, i ubrzo nakon toga su se stvari počele odvijati čudnim tokom. Kako prenosi The New York Times, počeo je slati suradnicima i ekipi serije da je “otkrio tajni mehanizam prijenosa COVID-19 i da može predvidjeti udare groma“. Kad je snimanje počelo u Brazilu, ekipa serije i glumci su ga prijavili za psovanje i maltreriranje svih na setu, dok u Budimpešti danima nije spavao te je optuživao svoju ženu kako ga planira ubiti. Kako se ispostavilo, Rinsch navodno ima dijagnosticirano nekoliko psihičkih tegoba, te je za obje prestao koristiti lijekove što bi mogao biti razlog takvom ponašanju.

Netflix
“Još jedna epizoda” ili niti jedna? (Foto: DepositPhotos / nicomaderna )

Tražio je dodatne milijune koje je uložio u Dogecoin

Redatelj je Netflix tražio dodatne financije uz prijetnju da ništa od do sada snimljenog neće biti iskoristivo bez dodatnih milijuna, te je dobio još traženih 11 milijuna. Od tog iznosa 10,5 milijuna uložio je u dionice te izgubio gotovo 6 milijuna, da bi nakon toga ostatak dobivenog Netflixovog novca sa svoje produkcijske kuće uložio u kriptovalute. Dogecoin je očito bio pun pogodak jer je sada imao 27 milijuna, no gotovo 9 je potrošio na 5 Rolls Royceova, Ferrarija, dizajnersku odjeću i vrhunski namještaj. Tolike detalje o tijeku novca se zna jer njegova žena je podnijela zahtjev za razvod i unajmila računovodstvenog forenzičara koji je sve istražio.

“Postalo je jasno da gospodin Rinsch nikada neće dovršiti projekt”

Netflix ga je obavijestio da potpuno ukida financiranje projekta i ako želi negdje prodati seriju, da se njima mora isplatiti cjelokupna cifra koju je dobio od njih. Rinsch je tužio Netflix zbog kršenja ugovora, tvrdeći da mu duguju 14 milijuna dolara, što ne zvuči obećavajuće da će ih dobiti.

Glasnogovornik Netflixa je nakon svega izjavio kako “nakon puno vremena i truda, postalo je jasno da gospodin Rinsch nikada neće dovršiti projekt koji je pristao napraviti, pa smo otpisali projekt.”

Netflix je izgleda imao puno povjerenje u Rinscha i seriju, budući da je snimio do sada samo jedan film, 47 Ronin (2013.) s Keanu Reevesom u glavnoj ulozi, i koji je neslavno propao na kino blagajnama i kod kritike. 47 Ronin je na budžetu od 175 milijuna dolara zaradio nepunih 152 milijuna. Netflix i Carl Rinsch su trenutno na arbitražnom sudu.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru