Brad Pitt ovog ljeta postaje dijelom Formule 1

Poznati glumac pojavit će se u filmu koji još uvijek nema naziv, a u čijoj je producentskoj ekipi i sedmerostruku F1 prvak Lewis Hamilton.

Brad Pitt glumac je podjednako poznat po atraktivnom izgledu, tumačenju neobičnih likova te burnom privatnom životu koji je podrazumijevao i brakove s velikim holivudskim zvijezdama Jennifer Aniston i Angelinom Jolie. U posljednje vrijeme Pitt se posvetio poslu pa ja samo tijekom prošle godine dovršeno čak sedam filmova u kojima je ostavio trag bilo kao glumac ili pak producent (Babylon, Blonde, Brzina metka/Bullet Train, Izgubljeni grad/The Lost City, Nevjestin otac/Father of the Bride, Women Talking i She Said).

Još nije objavljen datum prikazivanja Appelovog filma Wolves u kojem glumi s Georgeom Clooneyjom s kojim je i dio grupe producenata, a nedavno je najavljen i njegov novi, još uvijek bezimeni filmski projekt u kojem će Pitt na velika platna donijeti atmosferu “velikog oktanskog cirkusa”. Naime, najavljeno je da će slavni glumac glumiti u filmu o Formuli 1, štoviše da će voziti bolid te pojedine dijelove snimati na pravim F1 utrkama počevši od one u Silverstonu najavljene za 9. srpnja.

Fan automobilističkih utrka

Za razliku od naziva, poznato je da je redatelj filma Joseph Kosinski te producent Jerry Bruckheimer koji nastavljaju svoju suradnju nakon Top Gun: Maverick (2022.), a kao producent spominje se i sedmerostruki F1 prvak Lewis Hamilton koji će svojim savjetima pomoći da film pruži što vjerniju priču o najpopularnijoj automobilističkoj utrci na svijetu.

Dakako, Pitt se neće utrkivati protiv drugih vozača na stazi, automobil koji će voziti u filmu dizajnirao je Mercedes i bit će to vjerojatno verzija juniorskog F2 ili F3 automobila, a osim bolida za film je posebno dizajnirana i sićušna 6K kamera koja će biti postavljena u kokpit trkaćeg automobila.

Lewis Hamilton svojim će savjetima pomoći da film vjerno prikaže Formulu 1 (Foto: Depositphotos.com)

Prema službenom sažetku filma, Pitt glumi vozača koji prekida mirovinu kako bi mentorirao novog vozača za natjecanje protiv jedne od ikona automobilističkog sporta. Zanimljivo je da je 59-godišnji glumac veliki fan automobilskih utrka te da je 2016. godine označio start poznate francuske utrke 24 sata Le Mansa, a ovog će ljeta biti u prilici naći se na stazi s najboljim svjetskim vozačima. Naime, Pitt bi s njima treba voziti krug za zagrijavanje, a snimljeni materijal trebao bi se naći u filmu čija se premijera očekuje sljedeće godine.   

Ekipa iz prošlogodišnjeg Top Guna

U glumačkoj postavi je i britanski glumac Damson Idris, glavna zvijezda kriminalističke serije Bijelo/Snowfall (2017.-2023.), a osim redatelja i producenta, i posljednji angažman scenarista Ehrena Krugera bio je onaj na prošlogodišnjem filmu Top Gun: Maveric,dok je kao izvršna producentica angažirana Penni Thow, inače članica Hamiltonovog stručnog tima zadužena za komunikacije.

U timu producenata je Chad Oman koji je kao producent doprinio nizu filmskih hitova poput Armageddon (1998.), Državni neprijatelj/Enemy of the State (1998.), Pad crnog jastreba/Black Hawk Down (2001.), Top Gun: Maverick (2022.), niza filomova Pirati s Kariba…

O autoru

O autoru