Brad Pitt prodaje svoju produkcijsku kuću Plan B?

Dva desetljeća nakon što ju je osnovao zajedno s bivšom suprugom Jennifer Aniston, slavni hollywoodski glumac mogao bi se riješiti svoje produkcijske kuće s kojom je snimio niz hvaljenih i nagrađivanih filmova.

Plan B, produkcijska tvrtka koju vode Brad Pitt, Jeremy Kleiner i Dede Gardner, navodno je angažirala investicijsku banku da istraži mogućnost prodaje. Ova moćna produkcijska kuća, koja stoji iza Oscarom nagrađenih filmova, 12 godina ropstva (12 Years a Slave), Pokojni (Departed) , Mjesečina (Moonlight), ali isto tako i aktualnih filmova Plavuša i Rekla je, navodno je angažirala tvrtku Moelis & Co. Radi se o  globalnoj neovisnoj investicijskoj banci koja će pružiti strateške savjete, ali isto tako i istražiti moguću prodaju. 

Plan B osnovali Brad Pitt i  Jennifer Aniston godinu dana nakon njihovog vjenčanja

Pitt je tvrtku pokrenuo krajem 2001. sa svojom tadašnjom suprugom Jennifer Aniston i preuzeo je u potpunosti nakon njihovog razvoda. Sada Plan B vodi s predsjednikom Dedeom Granderom i dopredsjednikom Jeremyjem Kleinerom.

Brojne nezavisne produkcijske kuće prodaju svoja prava ili u njih investiraju veće kompanije

Izgleda da se ovdje radi o novom trendu na tržištu. U posljednje vrijeme već je nekoliko nezavisnih produkcijskih kuća prodano ili su veći igrači ozbiljno investirali u njih.

Tako je investicijska tvrtka Stripes ranije ove godine odabrana da vodi prvo institucionalno financiranje A24. Ulaganje u nezavisne produkcijske tvrtku iznosi čak 225 milijuna dolara. Trendu se 2021. godine priklonila i Candle Media kada je za 900 milijuna dolara kupila tvrtku Hello Sunshine glumice i producentice Reese Witherspoon

Plan B ne istražuje jedini svoje opcije. Produkcijska kuća Neon, koja stoji iza Oscarom nagrađenog filma Parazit nedavno je uključila Marchant Bank Raine u istraživanje mogućnosti prodaje.  

Brad Pitt kao kipar

Podsjetimo, Plan B nije jedina tvrtka u vlasništvu ovog slavnog hollywoodskog glumca poduzetnika. Brad Pitt je u proteklih desetak godina pokrenuo razne biznise od linije odjeće, skincare proizvoda za žene i muškarce, preko posla s vinom i nekretninama. Neki biznisi i dalje traju, dok su neki poput biznisa s nekretninama neslavno propali.

Mediji su ranije ove godine pisali da se Brad Pitt uhvatio i kiparstva. U posjeti Finskoj, Brad Pitt je po prvi put predstavio svoje skulpture na grupnoj izložbi u Muzeju umjetnosti Sara Hildén u gradu Tampereu. Radovi svestranog glumca izloženi su zajedno s keramikom glazbenika Nicka Cavea i radovima vizualnog umjetnika Thomasa Houseaga povodom izložbe Mi (We), koja će biti otvorena do 15. siječnja 2023. godine. 

Je li novi zanat kiparstva razlog zbog kojeg se Brad Pitt više ne stiže baviti svojom produkcijskom kućom ili je posrijedi neki Plan D, E, F ili G, saznat ćemo uskoro. 

O autoru

O autoru