Brad Pitt je za F1 film koji košta preko 300 milijuna dolara trenirao mjesecima

Za novi film Josepha Kosinskog Brad Pitt je trenirao mjesecima, dok je sam budžet filma premašio 300 milijuna dolara što ga čini jednim od najskupljih ikad snimljenih.

Još neimenovani Formula 1 film sniman je na pravim stazama Silverstonea i na Hungarian Grand Prixu sa specijalno za film dizajniranim autima što ga čini jednim od najiščekivanijih i najuzbudljivijih filmova koji bi trebali stići u kina.

Brad Pitt u kokpitu formule za jedan od najskupljih filmova ikad

Prema raznim izvorima, budžet filma trenutno nazvanog Untitled Formula One Racing Movie prešao je 300 milijuna dolara što ga čini jednim od najskupljih filmova ikad snimljenih. Film režira Joseph Kosinski koji je donio još jednu visoko adrenalinsku akciju u kokpitu – Top Gun: Maverick (2022.). Zvijezda nadolazećeg F1 filma je Brad Pitt kao “vozač Formule 1 koji se vraća iz mirovine kako bi se pridružio ekipi i postao mentor mlađem vozaču.”

Formula 1 Brad Pitt
Brad Pitt, Fernando Alonso, Carlos Sainz, Damson Idris, i Max Verstappen na setu filma (Foto: Formula 1)

Kako je Brad Pitt već za Brzinu metka (Bullet Train, 2022.) odradio 95 % vlastitog kaskaderskog posla, tako se i ovdje odvažio te sjeo u kokpit formule kao što je to učinio Tom Cruise u borbenom avionu za Mavericka. Kao pripremu za ulogu, Brad Pitt je proveo mjesece trenirajući za adrenalinsko snimanje na stazi što je za People podijelio i producent Jerry Bruckheimer.

Trenirao je četiri ili pet mjeseci. On je nevjerojatan vozač. Zapravo, neki od F1 vozača rekli su da je on prirodni atleta. Stvarno jest. Nevjerojatan je u tom autu.” Na pitanje o tome koliko je Brad Pitt brzo vozio, Bruckheimer se našalio: “Ne mogu vam reći. Osiguravajuće društvo će me ubiti.”

Neviđene G-sile i Lewis Hamilton

Što se tiče Brad Pitta, on nije skrivao oduševljenje. “Ono što je ovdje nevjerojatno je da ćete vidjeti kamere kako se pojavljuju po cijelom automobilu, snimke ubrzavanja koje nikada niste vidjeli, nikad niste vidjeli ovakve G-sile, jako je, jako uzbudljivo.”

Pored poznatog hollywoodskog producenta Jerryja Bruckheimera, film produciraju Joseph Kosinski, Brad Pitt i sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton koji je preuzeo savjetodavnu ulogu kako bi se osiguralo da film točno predstavlja svijet Formule 1.

Formula 1 Brad Pitt
Brad Pittt i Javier Bardem na setu filma (Foto: Sky Sports)

Brad Pitt je sažeo radnju ambicioznog filma: “Ja bih bio tip koji se utrkivao 90-ih. Doživi užasan sudar i na neki se način ukaka i nestane, a zatim se utrkuje u drugim disciplinama. Njegov prijatelj, kojeg glumi Javier Bardem, vlasnik je tima. Oni su tim plasiran na zadnjim mjestima, 21. ili 22. na ljestvici, nikada nisu osvojili bod i imaju mladog fenomena kojeg tumači Damson Idris i on me dovodi kao neku vrstu Zdravo Marije i osiguranja od gluposti. “

‘Ako snimite nešto stvarno, to se čini inovativnim’

Izvori govore kako bi se film trebao zvati Apex, prema nazivu fiktivnog tima za koji se utrkuju likovi Pitta i Idrisa. Lewis Hamilton bi isto tako trebao imati epizodnu ulogu ovdje, a s obzirom na toliku uključenost – bio bi i red.

Gotovo mi je smiješno vidjeti ljude koji su toliko zaljubljeni u pravu fotografiju,” rekao je redatelj Kosinski. “Mlađi ljudi nisu puno toga vidjeli. Toliko su navikli da je CGI alate za velike filmove da kad snimite nešto stvarno, to se čini inovativnim. Upravo je to pristup Formule 1… pucati na prave utrke i stvarne automobile i uhvatiti ih.”

Formula 1 film/Apex najavljen je za IMAX kina 27.6.2025. ako je vjerovati Colliderovim izvorima, no film je još uvijek u potrazi za distributerom.

O autoru

O autoru