Box office: ‘Black Adam’ je očekivano zasjeo na tron

Superherojski Black Adam, akcijski spektakl s The Rockom u glavnoj ulozi, u prvom je vikendu prikazivanja u kinima nadmašio konkurenciju.

Superherojski filmovi su proteklih godina uvijek jedni od najgledanijih kino filmova, a još kad u glavnoj ulozi imate zvijezdu poput Dwaynea ‘The Rock’ Johnsona, box office uspjeh je zajamčen. Bez obzira na to, romantična komedija Karta za raj i horori Smiješak te Noć vještica su i dalje aktualni kao alternativa superherojima.

Superheroji su se vratili u kino dvorane

Prema boxoffice.hr, za vikend od 20. do 23. listopada na prvom mjestu gledanosti je Black Adam sa Dwayne Johnsonom u glavnoj ulozi, a kojem su se pridružili bivši James Bond Pierce Brosnan i Aldis Hodge. Film je u svom prvom vikendu prikazivanja pogledalo 18.646 gledatelja sa zarađenih 876.859,000 kn.

Karta za raj - Ticket to paradise
Scena iz filma Karta za raj © Universal Pictures

Romantična komedija Karta za raj sa Juliom Roberts i George Clooneyem je u trećem vikendu prikazivanja imala 6.475 gledatelja i pritom zaradila 283.750,00 kn, te joj pripada zasluženo drugo mjesto. Sunčani Bali, legendarne filmske zvijezde i doza smijeha su izvrsna alternativa za superheroje, kao i uvijek aktualni horor filmovi.

Tako je treće mjesto pripalo hororu Smiješak, kojeg je u svom četvrtom vikendu pogledalo 4.147 gledatelja i na taj način zaradio 188.948,00 kn. S obzirom na popularnost ovog žanrovskog naslova, čini se da mu se i dalje smiješe dobri rezultati.

Otpisanci - Extinct
Scena iz filma Otpisanci © China Lion Entertainment Production

Obiteljska animirana avantura Otpisanci je privukla 4.594 gledatelja i sa zarađenih 155.064,00 kn je na četvrtom mjestu gledanosti u svom trećem vikendu. Animirane filmove svi volimo te su izvrsna prilika za povesti cijelu obitelj u kino, još pogotovo kad su ovako slatke životinjice u pitanju.

Ikona horor filma Michael Myers je u svom drugom vikendu prikazivanja filma Noć vještica: Kraj odveo 2.428 gledatelja na mračno putovanje umom zlikovca te zaradio 300.701,00 kn. Da li je to doista kraj kako naziv filma kaže, mora se pogledati.

Novi filmski naslovi itekako vrijedni gledanja

Novi filmski naslovi ovaj tjedan su i animirana avantura Moj prijatelj je vampir koji je zauzeo 8. mjesto, biografska sportska drama Ring opstanka na 12. mjestu i komedija Nema stajanja koja je ipak stala na 15. mjesto.

Moj prijatelj je vampir je ekranizacija hit stripa koja će oduševiti i djecu i roditelje svojom maštovitošću i slatkim likovima, dok u komediji Nema stajanja stvarno nema stajanja. Kradljivac automobila i žena sa napadajem panike zajedno u autu mogu samo stvoriti jedno zabavno putovanje za gledatelje.
Ring opstanka je doista nevjerojatna istinita priča o životu boksača Harryja Hafta, a koju se treba pogledati da bi povjerovali što je sve čovjek spreman učiniti da bi ispunio obećanje.

Ring opstanka - The Survivor Harry Haft
Scena iz filma Ring opstanka © BRON Studios

Domaći filmovi su zauzeli 11. mjestoNosila je rubac črleni (5. tjedan prikazivanja), 18. mjestoLjeto kada sam naučila letjeti (11. tjedan prikazivanja) i 19. mjestoILLYRICVM (2. tjedan prikazivanja).

Animirani filmovi su uvijek popularni kod sve publike, te stoga Malci 2: Kako je Gru postao Gru, DC Liga Super-ljubimaca i Tuljani specijalci još uvijek drže visoka mjesta na listi top 20 najgledanijih za protekli vikend

Ovog vikenda je kino posjetilo 50.031 gledatelja koji su za kino zabavu izdvojili 2.108.351,00 kn. Za razliku od prošlog vikenda, gledatelja je ovaj vikend manje za 63%, dok je ukupni prihod od kino ulaznica manji za 20%. Po pitanju omjera posjećenosti i ukupnog prihoda, prošli tjedan su najveći utjecaj na to imale promotivno niske cijene ulaznica.

O autoru

O autoru