Box office: ‘Black Adam’ treći vikend najviše zaradio, ‘Marginalci’ na prvom mjestu gledanosti

‘Marginalci’ su po gledanosti ostvarili bolji rezultat, no ‘Black Adam’ je sa manje gledatelja financijski ostvario bolji rezultat

Početak mjeseca studenog je označio box office duel superheroja Black Adama i Kerekešovih Marginalaca. Prema podacima sa boxoffice.hr, gledatelji su najviše bili zainteresirani za komedije i uvijek aktualne superherojske i animirane filmove. Ovaj vikend je po posjećenosti kina i po zaradi slabiji nego prošli, ali brojke još nisu obeshrabrujuće jer do kraja mjeseca nas očekuje mnoštvo aktualnih naslova.

Na prvom mjestu je…

Ovaj vikend je zanimljiva situacija s prvim mjestom jer kao što je već navedeno, Black Adam je u trećem vikendu prikazivanja ostvario najveću zaradu – 326.857,00 kn sa 6.824 gledatelja, no domaća komedija Marginalci su okupili više gledatelja u svom drugom vikendu, njih 7.011 ali sveukupno zaradili manje – 276.672,00 kn. Razlog je taj što za Black Adam  ima više dodatnih formata u multipleksima od standardne 2D projekcije, a oni su naravno i skuplji.

Vruća linija - On the line
Mel Gibson u filmu Vruća linija © Saban Films

Budući da box office promatra prvenstveno financijski dio, Black Adam je u tom slučaju na prvom mjestu, bez obzira što je skoro 200 gledatelja više pogledalo Marginalce. Black Adam bi možda dopustio da oba filma dijele prvo mjesto, no Dwayne Johnson vjerojatno ne bi.

Na trećem (ili drugom?) mjestu gledanosti je animirana avantura Lola i velika tajna koja je zabavila 5.269 gledatelja i zaradila 184.944,00 kn učinivši to. Iako se tematski čini sličan Cocu i velikoj tajni, ovaj film je nastao puno prije Disneyeva Coca ali mu je trebalo vremena da pronađe svoj put u kina.

Četvrto mjesto još uvijek drži romantična komedija Karta za raj kojoj je ovo peti vikend u kinima, te i dalje ne prestaje šarmirati publiku. Uz zaradu ovog vikenda od  159.177,00 kn, 3.700 gledatelja je osvojio ovaj feel-good film nakon kojeg poželite otići uživati na indonezijsko otočje uz plažu i sunce.

Žena kralj - The WOman king
Viola Davis i John Boyega u filmu Žena kralj © Sony Pictures

Peto mjesto je opsjeo horor Đavolji plijen, kao i njegovih 3.347 gledatelja koji su za adrenalin uzrokovan strahom izdvojili 157.290,00 kn. Ovo mu je drugi vikend u hrvatskim kinima kako plaši gledatelje.

Novo u kinima i domaći film

Novi filmovi koje ste mogli pogledati u kinima od ovog vikenda su Vruća linija sa Mel Gibsonom u glavnoj ulozi koji je zauzeo 6. mjesto, a povijesni akcijski spektakl sa oskarovkom Violom Davis u glavnoj ulozi, Žena kralj, je na 7. mjestu gledanosti.

Sigurno mjesto je hrvatski kandidat za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma, i u svom prvom vikendu prikazivanja je zasjeo na 10. mjesto.

Sigurno mjesto
Scena iz filma Sigurno mjesto © Pipser

Domaći filmovi, osim Sigurnog mjesta i Marginalaca na listi najgledanijih su: Nosila je rubac črleni na 17. mjestu (7. vikend prikazivanja) i Ljeto kada sam naučila letjeti na 18. mjestu (13. vikend prikazivanja).

Animiranu filmovi koji i dalje privlače publiku nakon više od 10 tjedana u kinima su DC Liga Super-ljubimaca (15. vikend) i Tuljani specijalci (13. vikend).

Kino dvorane je ovog vikenda posjetilo sveukupno 47.389 gledatelja, što je u usporedbi sa prošlim vikendom pad posjećenosti od -19%. Prihodi od prodaje ulaznica ovog vikenda su kao i posjećenost manji, no za samo -5,8%.

O autoru

O autoru