Anne Hathaway i Peter Dinklage u Berlinu predstavili novu romantičnu komediju

She Came To Me na jedan način pokazuje drugačiju Ameriku, puno osjećajniju nego što se inače viđa“, kazala je redateljica Rebecca Miller u Berlinu. Njezin film večeras otvara 73. Berlinale.

Čast da otvori 73. Berlinale pripala je američkoj redateljici Rebecci Miller. Njezina romantična komedija She Came To Me na prvi pogled nije klasičan odabir berlinskog festivala, koji je ipak poznatiji po jakim političkim porukama nego lepršavim romantičnim pričama, ali film s Anne Hathaway, Marisom Tomei i Peterom Dinklageom pretendira ponuditi više od simpatične ljubavne priče.
“Sve je počelo s kratkom pričom koju sam napisala prije dosta godina. U njoj likovi imaju nešto malo od likova koje u filmu glume Peter Dinklage i Marisa Tomei. Od toga se razvilo. Od ideje da netko s umjetničkom blokadom pronađe inspiraciju u drugoj osobi“, kazala je Rebecca Miller na press konferenciji uoči svjetske premijere filma.

She Came To Me je romantična komedija o skladatelju Stevenu (Peter Dinklage). Iako na prvi pogled ima sve što bi čovjek poželio, uspješnu karijeru, lijepu suprugu i idiličan brak, duboko je nezadovoljan i depresivan. Supruga, psihijatrica Patricia (Anne Hathaway), je brižna i puna razumijevanja, ali isto tako i osoba koja voli sve kontrolirati. I taman kad pomisli da je zapeo u svojem životu, Steven upoznaje Katrinu (Marisa Tomei), kapetanicu riječnog tegljača, koja je bolesna – „ovisna je o romantici“. U razigranoj Katrini skladatelj otkrije svoju muzu.

Uloge odražavaju život

“Izbori uloga, barem za mene osobno, imaju dosta toga s time što mi se događa u životu. Rebecca mi je donijela ovaj scenarij baš u trenutku kada mi je trebao. Točno odražava kako se osjećam. Nisam mogao glumiti ovaj lik prije dvadeset godina. Imam 53 godine i sve češće razmišljam želim li se baviti ovim poslom još 20 godina. Odgovor mogu čekati ili ga potražiti. Moj odabir je uvijek potražiti“, kazao je Peter Dinklage što ga je privuklo filmu.

Njegova partnerica u filmu Anne Hathaway ujedno je i producentica filma, a sama priznaje da je godinama čekala snimiti film s Rebeccom Miller.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     “Još sam kao tinejdžerica išla na audiciju za njezin film. Tada nam nije bilo suđeno, ali mi je ostao osjećaj da moram nešto raditi s njom. Trebalo je dosta vremena, no ipak smo uspjeli“, kazala je oskarovka Anne Hathaway.

     Iako govori o ozbiljnim stvarima, film je prožet veselim humorom, gotovo na razini screwball komedije. Priznaju to i glumci iz filma, no za svoju inspiraciju imali su i druge izbore. Tako je Marisa Tomei kao model za ulogu istaknula slavnu talijansku glumicu.

     Giulietta kao nit vodilja

     “Pripremajući se za ulogu dosta sam gledala filmove Giuliette Masine. Htjela sam da moj lik ponaša kao ona. Ona je moj totem“, kazala je Marisa Tomei. Ujedno je istaknula kako nije bilo jednostavno snimati film jer su ga radili usred pandemije. Tako se i po kadrovima prisjećala kada je tko od ekipe dobio COVID-19.

     Bitan dio filma je glazba, koju je skladao Bryce Dessner iz grupe The National. Osim što mu je bila velika čast raditi s Rebeccom, posebno je istaknuo ostvarenje sna. Za potrebe filma napravio je pjesmu s Bruceom Springsteenom.

     “Vjerujem da je film na neki način ambasador države u kojoj je nastao. She Came To Me na jedan način pokazuje drugačiju Ameriku, puno osjećajniju nego što se inače viđa“, kazala je redateljica Rebecca Miller u Berlinu.

     O autoru

     O autoru